Perakuan (MAKANAN TAMBAHAN GENERASI BARU) yang diluluskan oleh:

Pentadbiran Perubatan Dan Kesihatan FDA NDI Amerika Syarikat.

ANTROMAX “Antrodia cinnamomea Mycelia”

Dalam catatan sejarah, penggunaan Antrodia cinnamomea ditemukan oleh orang asli Taiwan sejak dua ratus tahun lalu, sementara masyarakat Barat kurang mengenal tentang Antrodia cinnamomea.  Antromax Greenyn mendapat pengakuan daripada US FDA NDI selepas percubaan selama 14 tahun. Kami berbangga dengan product Antrodia cinnamomea dapat memasuki ke pasaran kesihatan Amerika Syarikat yang dianggarkan bernilai 10 bilion dollar. 

Antromax® – Dripping Pil, Serbuk Mycelia, Serbuk Emulsi.

Antrodia cinnamomea telah dikenali oleh US FDA sebagai bahan makanan dan kesihatan generasi baru.

Pada tarikh 12th April, Greenyn Biotechnology telah mengadakan seminar – “Pembangunan Antarabangsa Antrodia cinnamomea Taiwan dan Aplikasi Klinikal” dan mengumumkan bahawa Antromax telah mendapat pengakuan daripada US FDA NDI. Ini merupakan pencapaian yang unggul bagi Greenyn, sudah pasti akan meningkatkan semangat Industry Antrodia cinnamomea untuk menumpu lebih banyak sumber di pasaran Amerika Syarikat.

Antrodia cinnamomea adalah cendawan yang tumbuh di atas pokok Cinnamomum kanehirae, hanya dapat ditemui di Taiwan. Cendawan ini digunakan dalam terapi tradisional untuk merawat gangguan hati, mabuk, keletihan dan meningkatkan imuniti. “Ruby of Taiwan” sebagai gelaran yang diberi kepada padu jamu ajaib ini.

“Kami berasa kejutan apabila memperolehi pengiktirafan daripada USFDA NDI No. 1170 tanpa sebarang pembentangan bahawa Antromax dapat pemasaran di Amerika Syarikat.” Luo Hsuan, CEO Greenyn. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Antromax sukar untuk mendapatkan pengiktirafan disebabkan Antrodia cinnamomea tidak dikenali oleh Dunia Barat; kekurangan data tentang keselamatan, pemakanan dan penggunaan Antrodia cinnamomea. Ini adalah kepentingan dan tepat masa untuk kita memasuki pasaran global. Kami berharap Taiwan Antrodia cinnamomea industry dapat mengambil peluang untuk memasuki ke pasaran global. ”tambahan Luo Hsuan ( Ketua Pegawai Eksekutif Greenyn)

Menurut Dr. Hsu Pang-Kuei (R&D Greenyn), Antrodia Cinnemomea jarang dan tumbuh sangat perlahan di kawasan hutan liar. Untuk tujuan perubatan, ia mengambil masa selama tiga tahun untuk tumbuh sepenuhnya dan ini tidak kemungkinan meningkat pengeluaran/ menanam secara dalaman disebabkan pokok Cinnamomum kanehirae dilindungi atas undang undang tanaman pemeliharan negara Taiwan.  Mujurlah, dengan Greenyn’s teknologi fermentasi, kami dapat memupuk Antromax “Antrodia Cinnamomoea Mycelia” denagan active ramuan sama dengan ketumbuhan sepenuh dalam masa 3 bulan sahaja. Proses penapaian ini bukan sahaja untuk mengekalkan pemeliharaan pokok, tetapi juga akan menurunkan kos pengeluaran, Dengan itu, masayrakat awam dapat menikmati makanan sihat semulajadi dengan harga berpatutan.

Tapak p Greenyn Biotechnology di Taichung

Makanan Kesihatan Antromax® dalam livercare di Taiwan dan Minuman Kompleks Antromax®

Ujian Klinikal Menunjukkan Antrodia Cinnamomea Berkesan Sebagai Rawatan Tambahan

Dr. Kao Shung-te (Doktor Hospital University Perubatan China) yang menghadiri seminar di China Medical Universiti Hospital, berkongsi penemuan tentang Antromax dalam klinikal rawatan adjuvan bagi penyakit hepatitis B. Melalui percubaan perubatan, didapati bahawa Antromax mempunyai kesan rawatan tambahan bersamaan dengan ubat hepatitis B. Indeks fungsi hati bertambah baik, dan tidak ada kesan buruk terhadap nilai biokimia dalam darah dan air kencing.

Tambahan lagi, Dean Bersekutu Universiti Perubatan I-Shou, Dr. Houng Jer-yiing berkongsi bahawa ketersediaan bio Antromax dalam bentuk dos yang berbeza mempunyai kesan tambahan yang serupa-menurunkan indeks fungsi hati, pengumpulan lemak hati dan alcohol-kecederaan hati dan ia juga meningkatkan aktiviti enzim antioksidan

Greenyn mempunyai kemudahan yang memenuhi piawaian antarabangsa di Central Taiwan Science Park dengan kapisiti 12 metrik tan yang memenuhi keperluan pasaran global pada setiap tahun. Dr. Hsu berkata, kami akan fokus dalam pasaran A.S dan Eropah buat masa ini , kami akan juga mula mempromosikannya di Asia seperti Korea, Negara-negara di Asia Tenggara dan Australia.Memandangkan pasaran supplement herba bernilai USD 9.8 Billion di Amerika Syarikat  , Greenyn berbangga sebagai industry bioteknologi Taiwan untuk mempromosikan Antrodia cinnamamomea di pasaran Amerika Syarikat. Antrodia cinnamamomea akan memberikan manfaat kesihatan kepada dunia semasa Covid-19 dan ini akan membanggakan Taiwan.

Hubungi Kami

Greenyn Biotechnology Co. Ltd.

No. Telefon : +886-968-199-656

Kenalan : Nick Chen

Email : info@greenyn.com.tw

Laman Web : http://en.greenynbio.com/index.php