• $U adalah token pertama yang disokong secara fizikal oleh uranium
  • Matlamatnya adalah untuk mewujudkan pasaran spot global 24/7, dan membolehkan penghantaran fizikal tanpa halangan untuk entiti yang layak

NASSAU, Bahamas, 14 Sept. 2023 – Sanmiguel Capital Investment (Bahamas) Ltd., sebuah firma penasihat kewangan yang membantu dalam pemekatan aset dunia sebenar, hari ini mengumumkan Uranium3o8 ($U), token yang disokong secara fizikal oleh uranium. Ini adalah token pertama seumpamanya yang membolehkan pembelian uranium dan mewakili langkah penting ke hadapan dalam pergerakan untuk menjamin bekalan komoditi berharga ini dengan lebih baik.

Memandangkan dunia terus beralih ke arah sumber tenaga bersih, pakar percaya bahawa tenaga nuklear adalah “landasan penjanaan teguh untuk menopang tenaga solar dan angin yang lebih terputus-putus” dan bahawa “ia akan menjadi regangan besar bagi tenaga boleh diperbaharui untuk mengisi keseluruhan jurang” yang ditinggalkan apabila loji bahan api fosil akhirnya dimatikan. Untuk menegaskan perkara itu, pada masa ini terdapat 60 reaktor nuklear dalam pembinaan di seluruh dunia, dan banyak negara termasuk Switzerland, Sepanyol, dan Jepun sedang berusaha untuk meningkatkan kapasiti di reaktor yang sedang beroperasi; sementara parlimen UK telah mendesak pegawai untuk menggandakan kapasiti nuklear menjelang 2050.

Uranium3o8 kini mungkin kerana sokongan Madison Metals Inc., firma perlombongan terkemuka dengan beberapa dekad pengalaman mengekstrak sumber dari bumi. Setiap token $U disokong secara fizikal oleh satu paun uranium menerusi perjanjian jualan ke hadapan antara Madison dan Sanmiguel Capital Investment. Matlamatnya adalah untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat dengan mempermudah akses kepada pergerakan harga uranium untuk individu dan menyediakan utiliti dengan harga dan ketelusan dari lombong ke loji.

“Matlamat kami adalah untuk mendemokrasikan pemilikan sumber yang sangat penting ini,” kata Ryan Gorman, ketua strategi di Uranium3o8. “Utiliti mencari cara yang lebih mudah untuk mendapatkan uranium, dan individu mula memandangnya sebagai kelas aset baru yang layak dimasukkan dalam portfolio mereka; dan untuk membolehkan syarikat perlombongan membiayai operasi untuk mengekstrak sumber yang sebelum ini tidak cair dari bumi.”

Sejarahnya, untuk membeli uranium, utiliti terpaksa merundingkan harga secara over-the-counter dan melalui beberapa halangan logistik dan orang tengah yang menambah lapisan kos dan ketidakpastian kepada proses itu, berkaitan dengan penentuan harga produk yang boleh dipercayai kerana tiada pasaran spot sebenar untuknya yang wujud. Dengan memekatkan uranium dan mengaitkan setiap token dengan satu paun Uranium 3o8, unsur yang terdapat secara semula jadi di bumi yang perlu diperkaya untuk digunakan dalam reaktor, pasukan Uranium3o8 bertujuan untuk mewujudkan pasaran spot 24/7 yang telus untuk komoditi itu – dalam proses mewujudkan aset cair baru yang juga boleh dilaburkan oleh individu dan institusi di seluruh dunia.

“Uranium3o8 adalah permulaan bab baru untuk uranium, dan untuk firma kami,” kata CEO Madison Metals Duane Parnham. “Pemekatan adalah kemajuan besar seterusnya dalam industri perlombongan, dan kami gembira dapat menjadi sebahagian daripada gerakan ini.”

Pemegang token mesti memenuhi syarat kawal selia yang ketat untuk menerima penghantaran fizikal uranium. Penerima mesti memegang minimum 20,000 token $U (mewakili 20,000 paun uranium) dan dapat membuktikan kepada Madison Metals bahawa mereka layak di bawah undang-undang dan peraturan tempatan untuk menerimanya. Tertakluk kepada keperluan undang-undang, penghantaran fizikal ditangani oleh Madison Metals. Setelah penghantaran sebenar selesai, token yang dikaitkan dengan uranium yang dihantar dibakar. Pasukan Uranium3o8 hanya bertanggungjawab untuk penerbitan dan pentadbiran token.

Uranium yang menyokong token $U dibekalkan dari sumber Madison di dalam tanah di Namibia, dengan jumlah awal 20,000,000 paun diperuntukkan untuk projek ini.

Madison Metals Inc. adalah syarikat pembangunan perlombongan huluan inovatif yang memberi tumpuan kepada pengeluaran uranium mampan di Namibia dan Kanada.

Memiliki kepentingan majoriti dalam projek penerokaan dan pembangunan uranium peringkat satu maju di Namibia, strategi pemekatan inovatif Madison Metals bertujuan untuk menyediakan modal tanpa pencairan kepada syarikat, meningkatkan nilai pemegang saham.

Dengan lebih 50 tahun pengalaman perlombongan, 22 daripadanya di Namibia, pasukan pengurusan syarikat mempunyai kepakaran geologi dan kewangan, dan sejarah mewujudkan nilai melalui pelaksanaan pelan perniagaan yang luar biasa.

Penafian: Sanmiguel Capital Investments Ltd. tidak memberi nasihat undang-undang, cukai, atau pelaburan. Pegangan aset digital, termasuk Uranium3o8 Token ($U), adalah spekulatif dan melibatkan tahap risiko yang substansial, termasuk risiko kehilangan sepenuhnya. Tidak dapat dipastikan bahawa $U akan viable, cair, atau solven. Penebusan uranium mesti memenuhi syarat kawal selia yang ketat dan atas budi bicara rakan sumber kami, Madison Metals. Uranium3o8 tidak membuat sebarang perwakilan, dan tidak boleh, mengenai keupayaan pemegang $U untuk menebus token untuk uranium. $U tidak didaftarkan di bawah undang-undang sekuriti AS, undang-undang derivatif AS, atau undang-undang sekuriti dan derivatif mana-mana bidang kuasa lain. Siaran akhbar ini bukan tawaran untuk membeli atau menjual sekuriti di bawah mana-mana bidang kuasa. $U tidak tersedia untuk orang AS, entiti dengan syarikat induk AS, entiti dengan anak syarikat AS, atau orang dari bidang kuasa yang dilarang lain.

Mengenai Uranium3o8

Uranium3o8 dilancarkan oleh veteran industri kewangan tradisional dan blockchain dengan visi untuk menjadikan navigasi pasaran uranium global lancar dan mudah melalui transaksi telus dan penghantaran fizikal untuk institusi yang layak. Matlamat kami adalah untuk memungkinkan pemilikan uranium berdaulat, dan untuk menyediakan keselamatan bekalan kepada penjana tenaga bersih di seluruh dunia. Kami membawa masa depan akses uranium hari ini.

Untuk mempelajari lebih lanjut tentang Uranium3o8, sila lawati:
Laman web: https://u3o8.io/
X: https://twitter.com/Uranium3o8
Telegram: https://t.me/Uranium3o8

Mengenai Madison Metals

Madison Metals Inc. (CSE: GREN) (OTCQB: MMTLF) adalah syarikat perlombongan dan penerokaan huluan yang memberi tumpuan kepada pengeluaran uranium mampan di Namibia dan Kanada. Dengan lebih 50 tahun pengalaman perlombongan, termasuk 22 tahun di Namibia, pasukan pengurusannya mempunyai kepakaran geologi dan kewangan serta rekod penciptaan nilai pemegang saham.

Maklumat tambahan mengenai Madison Metals Inc. boleh didapati di madisonmetals.ca dan di