Pengguna BRAVIA XR A95L kini boleh memainkan permainan PS4® dan PS5® kegemaran mereka walaupun berjauhan dari rumah.

SAN DIEGO, 13 Sept. 2023 – Sony Electronics Inc. hari ini mengumumkan ketersediaan PlayStation® Remote Play pada Sony BRAVIA XR A95L QD-OLED 4K HDR Google TV. Siri TV BRAVIA XR A95L adalah salah satu TV Android pertama yang memanfaatkan ciri PlayStation® Remote Play, yang membolehkan pengguna akses permainan jauh dari PS5® dan konsol PS4®.1 2


Sony logo (PRNewsFoto/Sony Electronics)

Pengguna BRAVIA XR A95L kini boleh memainkan permainan PS4® dan PS5® kegemaran mereka walaupun berjauhan dari rumah.

PlayStation® Remote Play memberi pengguna akses ke permainan PS5® dan PS4®3 kegemaran yang dipasang pada konsol mereka, tanpa mengira lokasi konsol. Dengan TV Siri BRAVIA XR A95L Sony, PlayStation® Remote Play akan membolehkan pemain beralih peranti dan meneruskan permainan mereka dari tempat mereka berhenti, memastikan keseronokan yang tidak terganggu. Selagi peranti serasi, seperti TV BRAVIA XR A95L, dan sambungan internet berkelajuan tinggi4 tersedia, pengguna akan dapat mengakses kuasa PlayStation® dari mana sahaja, membolehkan pemain mengakses konsol mereka dan meneruskan pengembaraan walaupun berjauhan dari rumah.

TV Siri BRAVIA XR A95L Sony adalah pintu masuk pemain ke pengembaraan permainan luar biasa dengan kuasa PlayStation® Remote Play, yang menenggelamkan pengguna dalam grafik menakjubkan, gameplay yang memukau, dan bunyi kaya pada skrin yang luas. TV Siri BRAVIA XR A95L menawarkan julat warna dan rona paling terang dan paling luas, dikuasai oleh pemproses Kognitif XRTM yang pintar. Dengan skrin QD-OLED yang dipertingkat oleh XR Triluminos MaxTM, alami kualiti gambar dengan kecerahan sehingga 200% pendahulunya. Sekarang filem, rancangan, dan permainan kegemaran anda mekar ke hidup pada skrin dengan butiran dan kedalaman luar biasa.

TV BRAVIA XR A95L hadir dalam saiz kelas 55′′ (54.6′′ diag.), 65′′ (64.5′′ diag.) dan 77′′ (76.7′′ diag.) dengan harga runcit cadangan bermula dari $2,799.99 USD/ $3,999.99 CAD dan boleh dipesan awal sekarang di:

https://electronics.sony.com/tv-video/televisions/all-tvs/p/xr65a95l

Perihal Sony Electronics Inc.

Sony Electronics adalah anak syarikat Sony Corporation of America dan sebuah syarikat bersekutu Sony Group Corporation, salah satu syarikat hiburan paling komprehensif di dunia, dengan portfolio yang merangkumi elektronik, muzik, gambar bergerak, mudah alih, permainan, robotik, dan perkhidmatan kewangan. Beribu pejabat di San Diego, California, Sony Electronics adalah pemimpin dalam elektronik untuk pasaran pengguna dan profesional. Operasi termasuk penyelidikan dan pembangunan, kejuruteraan, jualan, pemasaran, pengedaran dan perkhidmatan pelanggan. Sony Electronics mewujudkan produk yang berinovasi dan mengilhamkan generasi, seperti Kamera Pertukaran Kanta Alfa yang memenangi anugerah dan produk audio resolusi tinggi yang revolusioner. Sony juga merupakan pengeluar penyelesaian hujung ke hujung yang terkemuka dari peralatan siaran profesional dan A/V 4K hingga TV Ultra HD 4K dan 8K terkemuka industri. Kunjungi http://www.sony.net/ untuk maklumat lanjut.


1 Muat turun aplikasi PS Remote Play di Google Play dan App Store. Perkhidmatan rangkaian, kandungan, dan sistem operasi serta perisian tertakluk kepada terma dan syarat dan boleh diubah, diganggu atau dihentikan pada bila-bila masa dan mungkin memerlukan yuran, pendaftaran dan maklumat kad kredit.
2 Pengawal permainan PS4® atau PS5® yang serasi diperlukan. Dijual berasingan.
3 Tajuk yang memerlukan headset VR (PlayStation VR atau PlayStation VR2) atau periferal tambahan (selain daripada pengawal wayarles DUALSHOCK 4, DualSense, atau DualSense Edge) tidak serasi dengan PS Remote Play.
4 Konsol PS4TM atau PS5® diperlukan untuk menstrimkan permainan anda ke peranti lain. PS Remote Play boleh digunakan dengan sambungan data mudah alih atau Wi-Fi. Sambungan internet jalur lebar dengan sekurang-kurangnya 5Mbps diperlukan. Untuk pengalaman PS Remote Play yang lebih baik, sambungan kelajuan tinggi sekurang-kurangnya 15Mbps disarankan menggunakan sama ada Wi-Fi atau sambungan data mudah alih.

SUMBER Sony Electronics, Inc.