40 IBM Payments Center Joins Swift Partner Programme Creating New Collaboration Opportunities with Swift Members

ARMONK, N.Y., 18 Sept. 2023 — IBM (NYSE: IBM) hari ini mengumumkan bahawa Pusat Pembayaran IBM menyertai Program Rakan Kongsi Swift.


IBM Corporation logo. (PRNewsfoto/IBM)

Pusat Pembayaran IBM® adalah penyelesaian perkhidmatan pembayaran dan pengurusan tunai komprehensif yang menggunakan teknologi terbuka dan berasaskan piawaian untuk menyampaikan perkhidmatan pembayaran dan pengurusan tunai terurus. Ia membantu institusi kewangan dan perniagaan lain memodenkan platform pembayaran mereka dan mengakses teknologi kognitif dan AI terkini dalam persekitaran yang sangat selamat.

Dengan menyertai Program Rakan Kongsi Swift, Pusat Pembayaran IBM mewujudkan peluang kerjasama baru dengan semua ahli Swift, termasuk lebih daripada 11,000 institusi perbankan di lebih daripada 200 buah negara. Ini adalah peluang bagi Pusat Pembayaran IBM untuk menyampaikan akses dan mengintegrasikan serta membangunkan penyelesaian pembayaran baru dengan memanfaatkan penawaran antara muka pengguna aplikasi (API) yang diperluas dan akses komprehensif kepada bahan ujian API, dokumentasi, dan status akreditasi.

Pusat Pembayaran IBM menyediakan konektiviti Swift berasaskan awan hujung ke hujung yang mematuhi kawalan yang ditakrifkan oleh program infrastruktur dan keselamatan pelanggan Swift, menghapuskan keperluan bagi pelanggan untuk menjadi tuan rumah dan mengurus perkakasan dan perisian Swift yang diperlukan.

“Industri pembayaran berada di ambang transformasi dramatik yang memerlukan infrastruktur moden dan keupayaan untuk memproses dengan lebih cekap daripada sebelumnya. Kami berbesar hati menawarkan penyelesaian kepada komuniti global Swift yang memberi manfaat teknologi terkini tanpa kos yang besar yang dikaitkan dengan pembangunan, penyelenggaraan, dan pematuhan,” kata Andrew Higgins, Rakan Kanan dan Pemimpin Pembayaran Global di IBM Consulting. “Perkongsian platform kami dengan Swift membawa kuasa IBM dan jangkauan Swift untuk memberi nilai kepada institusi kewangan dan perniagaan lain yang mencari penyelesaian hujung ke hujung untuk pelbagai perkhidmatan pembayaran.”

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang penyelesaian pemodenan pembayaran, sila layari www.ibm.com/consulting/payments-solution

Mengenai IBM

IBM adalah pembekal terkemuka AI perusahaan, seni bina awan hibrid, keselamatan dan wawasan ESG kepada sektor perkhidmatan kewangan global. Kecekapan industri yang mendalam, portfolio perkhidmatan dan penyelesaian yang luas, serta ekosistem rakan fintech yang kukuh, membolehkan kerjasama, inovasi, dan penciptaan dengan pelanggan. Sebagai rakan dipercayai kepada bank, penanggung insurans, pasaran modal dan penyedia pembayaran, IBM membimbing institusi kewangan pada semua peringkat perjalanan transformasi digital mereka melalui IBM Consulting dan menyampaikan infrastruktur, perisian, dan perkhidmatan terbukti yang mereka perlukan melalui IBM Technology. Untuk maklumat lanjut, layari www.ibm.com/industries/financial-services.

Media Contacts

IBM
Mary Ellen Higgins
maryellen.higgins@ibm.com
781.789.1911

SUMBER IBM