MINNEAPOLIS, 12 Sept. 2023 — Pure Capital Solutions (OTC: PCST) dan Cave Holdings USA hari ini mengumumkan penandatanganan Memorandum Persefahaman yang dirancang untuk memformalkan kemitraan mereka dalam industri angkasa yang sedang berkembang. Ini termasuk Surat Perjanjian untuk investasi modal ke PCS oleh Cave Holdings pada Q2/2024.

Sebagai pelanggan awal anak syarikat PCS, Nova Space, Cave Holdings USA dengan cepat menyadari keperluan latihan angkasa, pendidikan dan pembangunan profesional yang berkualiti dalam industri ini. Kemampuan unik yang dicipta oleh Nova Space menawarkan industri penyelesaian yang viable untuk menyelesaikan kelangkaan kepakaran dan pengalaman dalam pasaran buruh. Kemitraan yang saling menguntungkan ini akan memberi tumpuan kepada membangunkan dan menawarkan program latihan, pendidikan, penempatan pekerjaan dan perundingan yang difokuskan kepada angkasa kepada pasaran angkasa global, sambil mengintegrasikan kepakaran Cave Holdings dalam pembuatan dan logistik.

Dalam jangka pendek, kemitraan ini akan berusaha untuk:

  • Membantu operasi melalui geran dan kemitraan untuk latihan, pembuatan, dan penempatan tenaga kerja di Pittsburgh Space District yang baru dibentuk dan Guyana.
  • Berkongsi pelanggan dan memasarkan secara langsung kepada kolej komuniti dan universiti yang melayani komuniti yang intensif dalam industri angkasa.
  • Garis besar latihan pembuatan aditif untuk menyokong inisiatif dan keperluan pelanggan Cave.

“Sebagai pelanggan awal, Cave Holdings telah melihat Nova Space menjadi kekuatan dominan dalam latihan dan pendidikan angkasa dengan Program Profesional Angkasa yang memenangi anugerah kami. Dengan menggabungkan keupayaan latihan kami dengan fokus Cave pada pembuatan, logistik dan R&D, kami akan membawa tahap keupayaan baru kepada industri angkasa dengan menyediakan latihan, personel dan produk terkini secara on-demand. Bekerja sebagai rakan kongsi, kami akan meluncur ke masa depan yang lebih cerah yang ditempa untuk kita semua,” kata Joseph Horvath, Nova Space CEO.

“Setelah penglibatan awal kami dengan Nova Space dan program latihannya, kami menyedari keperluan latihan angkasa lanjutan dalam pelbagai peringkat industri. Menggabungkan latihan inovatif Nova Space dan fokus Cave pada pembuatan, logistik dan R&D, kami akan membawa tahap keupayaan baru kepada industri angkasa dengan menyediakan latihan, personel dan produk terkini secara on-demand. Bekerja sebagai rakan kongsi, kami akan meluncur ke masa depan yang lebih cerah yang ditempa untuk kita semua,” kata Angela Kilic-Cave, Cave Holdings President.

TENTANG Cave Holdings USA: Cave Holdings adalah sebuah firma pengurusan dan pelaburan AS yang memiliki dan mengoperasikan perniagaan perkhidmatan langsung dalam industri berkaitan termasuk pembuatan presisi, R&D, tenaga, keselamatan, logistik, dan telekomunikasi. Untuk ketahui lebih lanjut, lawati cave-holdings.com.

TENTANG NOVA SPACE INC: Nova Space adalah syarikat pembangunan tenaga kerja angkasa berasaskan AS yang menyediakan latihan dan pendidikan angkasa yang memenangi anugerah, penempatan pekerjaan, dan peluang pembangunan profesional yang direka untuk menyokong pertumbuhan profesional industri angkasa, usahawan dan pemimpin perniagaan, syarikat komersial, dan organisasi kerajaan. Para pengasas syarikat mempunyai lebih lima dekad pengalaman dalam operasi angkasa, astronautik, dan pembangunan pembelajaran kustom di kedua-dua seting komersial dan kerajaan. Untuk ketahui lebih lanjut, lawati novaspaceinc.com.

TENTANG PURE CAPITAL SOLUTIONS, INC.
Sejak 2006, Pure Capital Solutions, Inc telah membantu perniagaan berskala kecil hingga sederhana melalui pelaburan dan perundingan. Kami telah menyediakan pembiayaan jangka pendek, faktor, pinjaman, dan perkhidmatan perundingan menggunakan kepakaran pelbagai kami. Kami juga melabur secara langsung dalam anak syarikat kami dan membantu mereka berkembang. Ketahui lebih lanjut dengan melawat purecapitalsolution.com.

SUMBER Pure Capital Solutions