Peserta dari seluruh Kanada mengambil bahagian dalam jalan kutipan dana tunggal terbesar negara ini
TORONTO, 9 Sept. 2023 /CNW/ – Lebih daripada seribu Penjalan penuh semangat berkumpul hari ini untuk mengambil bahagian dalam Jalanan ke-21 Tahunan The Princess Margaret untuk Menaklukkan Kanser. Komitmen bersemangat Para Penjalan, penderma, dan penyokong dari seluruh Kanada dan Amerika Syarikat membawa kepada lebih daripada $3.4 juta dikumpulkan untuk penyelidikan kanser menyelamatkan nyawa di The Princess Margaret.

2 daripada 5 orang Kanada akan didiagnosis dengan kanser sepanjang hayat mereka dan jumlah itu dijangka meningkat. Kanser adalah punca kematian utama di Kanada dan punca kematian kedua tertinggi di seluruh dunia. Dana ini membolehkan The Princess Margaret – salah satu daripada 5 pusat penyelidikan kanser teratas di dunia – kekal di barisan hadapan penyelidikan. Setiap dolar yang dikumpul mempercepatkan pencapaian revolusi dengan impak global.

Bermula di Toronto’s Harbourfront, peserta acara mengambil bahagian dalam perjalanan 21 km, jarak yang bersamaan dengan separuh maraton. Walaupun setiap Penjalan mempunyai hubungan sendiri dengan sebab ini dan alasan sendiri untuk mengambil bahagian, mereka semua melangkah menuju matlamat yang sama untuk Menaklukkan Kanser Sepanjang Hayat Kita.

“Jalanan untuk Menaklukkan Kanser adalah bukti kerjasama, semangat, dan dedikasi komuniti kami untuk mengubah masa depan kanser. Adalah usaha mereka yang membolehkan lebih daripada 1,300 penyelidik dan saintis di The Princess Margaret untuk mengejar pendekatan kreatif terhadap penyelidikan kanser yang akan mendorong sempadan dan membina laluan baru, memberi harapan kepada pesakit dan orang yang disayangi mereka,” kata Dr. Miyo Yamashita, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif di The Princess Margaret Cancer Foundation. “The Princess Margaret telah menjadi rumah kepada beberapa “yang pertama di dunia” dalam penyelidikan kanser. Sokongan komuniti kami akan membolehkan kami untuk meneruskan laluan ini apabila kita secara kolektif bergerak menuju visi kami untuk Menaklukkan Kanser Sepanjang Hayat.”

Peserta acara berjalan melalui beberapa kawasan ikonik Toronto, dengan perhentian di Queen’s Park dan University Avenue di bersejarah Princess Margaret Cancer Centre, sebelum kembali ke Harbourfront.

“Pergi 21 tahun kuat, Jalanan untuk Menaklukkan Kanser adalah acara yang berkesan dan memberi kuasa. Bersama-sama, kami melangkah satu kaki di hadapan yang lain untuk membuat kesan mendalam dan berpanjangan,” kata Steve Merker, Naib Presiden, Perkongsian Korporat dan Komuniti. “Melalui usaha pengumpulan dana komuniti kami, kami berbangga kerana acara ini telah mengumpulkan jumlah luar biasa $192 juta sejak permulaannya.”

Dikenali dengan misai merah jambu tandatangannya sebagai penghormatan kepada acara ini, Phil Bound dengan bangganya mengambil bahagian sejak permulaan acara ini. “Saya penyokong kuat memberi kembali kepada masyarakat, dan acara ini mempunyai tempat istimewa di hati saya. Kita semua tersentuh dengan kanser dalam satu cara atau lain. Saya mahu melakukan bahagian saya untuk membantu Menaklukkan Kanser, dan saya fikir dengan menyokong The Princess Margaret masa depan penyelidikan kanser sangat cerah.”

Untuk maklumat lanjut mengenai Jalanan untuk Menaklukkan Kanser 2023 dan untuk mendaftar untuk acara tahun depan, sila layari www.walk2conquer.ca.

MENGENAI PRINCESS MARGARET CANCER FOUNDATION

The Princess Margaret Cancer Foundation adalah badan amal kanser terbesar dan terkemuka Kanada, didedikasikan untuk mengumpul dana untuk Pusat Kanser Princess Margaret, salah satu daripada 5 pusat penyelidikan kanser teratas di dunia yang dikenali dengan pencapaian saintifik permainan menukar dan rawatan serta penjagaan pesakit yang luar biasa. Melalui dermawan, acara, program loteri rumah terkemuka kami di dunia, dan inisiatif pengkomersialan, kami memungkinkan pembiayaan penting yang diperlukan untuk mempercepatkan penyelidikan kanser, pendidikan, dan penjagaan klinikal – memberi manfaat kepada pesakit di Pusat Kanser Princess Margaret, di seluruh Kanada dan di seluruh dunia. www.thepmcf.ca

Untuk maklumat lanjut mengenai acara ini atau untuk mengatur temu bual, sila hubungi:

Kenzie BroddyPengarah, KomunikasiThe Princess Margaret Cancer Foundationkenzie.broddy@thepmcf.ca437-215-6961

Marina Jimenez,Pengarah, KomunikasiPusat Kanser Princess Margaret dan The Princess Margaret Cancer Foundationmarina.jimenez@thepmcf.ca416-918-7313

SUMBER Princess Margaret Cancer Foundation