MORRISVILLE, N.C., 8 Sept. 2023 – Sparta Biomedical, sebuah syarikat peranti perubatan swasta yang mengkhusus dalam resurfacing lutut separa, dengan gembira mengumumkan pembentangan Dr. Adam Yanke di Kongres Dunia ICRS 2023 di Barcelona, Sepanyol. Dr. Yanke terkenal dengan dedikasinya selama bertahun-tahun sebagai penyelidik, pengajar, dan klinikal dalam pembaikan tulang rawan lutut. Di Den Inovasi wajib hadir di kongres, beliau akan berkongsi peranti terobosan Sparta Biomedical, Ormi dan data praklinikal yang menarik kepada pakar bedah dan panel pakar akademik. Ini akan menjadi peluang unik bagi peserta persidangan untuk mendengar langsung tentang potensi Ormi untuk mendefinisikan semula resurfacing lutut separa.

Pembentangan akan diadakan pada hari Ahad, 10 September 2023 pada 7:15 pagi.

Mengenai Sparta Biomedical

Syarikat telah membangunkan peranti pertama seumpamanya, Ormi, untuk merawat osteoartritis lutut. Ormi diberikan Penetapan Peranti Terobosan oleh FDA AS.

Kesan osteoartritis lutut tidak boleh diabaikan, dengan 651 juta orang di seluruh dunia terjejas oleh keadaan merosakkan ini. Morbiditi dan kos penyakit ini adalah besar, menjadikannya penting untuk mencari penyelesaian yang berkesan. Di sinilah Ormi masuk – tidak seperti teknologi lain yang memberi tumpuan kepada pendekatan regenerasi tulang rawan yang boleh mengambil masa lama untuk tumbuh dan tidak sekuat asal, Ormi berbeza. Ia meniru sifat tulang rawan manusia yang sihat dari hari pertama, memberikan penyelesaian inovatif dan revolusioner untuk masalah yang meluas ini.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.spartabiomedical.com/

Ormi belum diluluskan oleh FDA dan tidak tersedia secara komersial. Ia masih dalam pembangunan. Jadual kelulusan tertakluk kepada ujian, keputusan, dan proses semakan FDA.

Lihat kandungan asal untuk memuat turun multimedia:https://www.prnewswire.com/news-releases/sparta-biomedicals-breakthrough-device-ormi-to-be-featured-at-the-17th-icrs-world-congress-on-september-10-2023-301922283.html

SUMBER Sparta Biomedical Inc