NEW YORK, 19 Sept. 2023 — Saiz pasaran peranti perubatan percetakan 3D dijangka berkembang sebanyak USD 3.96 bilion dari 2022 hingga 2027. Selain itu, momentum pasaran akan maju pada CAGR hampir 18.81% sepanjang tempoh ramalan, menurut Penyelidikan Technavio. Pasaran dibahagikan mengikut Aplikasi (Ortopedik dan tulang belakang, Pergigian, Alat bantuan pendengaran, dan Lain-lain), Pengguna akhir (Hospital dan klinik, Institut akademik, Syarikat farmaseutikal dan bioteknologi, dan Lain-lain), dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia, dan Baki Dunia (ROW)). Amerika Utara akan menyumbang 39% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan. Faktor seperti infrastruktur penjagaan kesihatan yang lebih baik, peningkatan penggunaan peranti perubatan percetakan 3D dalam kemudahan penjagaan kesihatan, dan kehadiran pemain pasaran utama di rantau itu memacu pasaran peranti perubatan percetakan 3D serantau. Terdapat peningkatan promosi beberapa persatuan profesional di rantau ini yang menyokong penggunaan teknologi percetakan 3D untuk aplikasi perubatan. Sebagai contoh, Persatuan Jurutera Pembuatan mempunyai kumpulan kerja percetakan perubatan 3D khusus. Oleh itu, faktor-faktor seperti itu memacu pertumbuhan pasaran peranti perubatan percetakan 3D sepanjang tempoh ramalan. Laporan ini menawarkan analisis terkini situasi pasaran semasa, tren dan pemacu terkini, serta keseluruhan persekitaran pasaran. Baca FREE PDF Sampel Laporan


Technavio has announced its latest market research report titled Global 3D Printing Medical Devices Market 2023-2027

Profil Syarikat:

3D Systems Corp., Anatomics Pty Ltd., Autodesk Inc., Biomerics LLC, Boston Scientific Corp., Desktop Metal Inc., EOS GmbH, Formlabs Inc., General Electric Co., Groupe Gorge, INTAMSYS TECHNOLOGY CO. LTD., MATERIALISE NV, Mecuris GmbH, Medtronic Plc, Organovo Holdings Inc., Qualtech Consulting Corp., Renishaw Plc, Schultheiss GmbH, SLM Solutions Group AG, Stratasys Ltd.

3D Systems Corp: Syarikat itu menawarkan peranti perubatan percetakan 3D seperti ProJet 360, ProJet 460 Plus, ProJet 5500X, dan ProJet 3500 HDMax.

• Untuk mendapatkan akses ke lebih banyak profil vendor yang tersedia dengan Technavio, beli laporan ini!

Pasaran Peranti Perubatan Percetakan 3D: Analisis Segmen

Mengikut Segmen – Segmen ortopedik dan tulang belakang adalah penting sepanjang tempoh ramalan. Segmen ini membolehkan pembuatan struktur jaringan yang secara signifikan meningkatkan proses penyembuhan berikutan implan dalam badan. Selain itu, bahan utama yang digunakan untuk pengeluaran implan ortopedik cetakan 3D adalah titanium. Ketahui sumbangan setiap segmen yang diringkaskan dalam infografik ringkas dan deskripsi terperinci. Lihat FREE PDF Sampel Laporan

“Selain menganalisis senario pasaran semasa, laporan kami meneliti data historik dari 2017 hingga 2021”- Technavio

Pasaran Peranti Perubatan Percetakan 3D: Pemacu & Trend:

  • Peningkatan permintaan untuk peranti perubatan peribadi atau disesuaikan
  • Peningkatan penggunaan teknologi percetakan 3D oleh profesional perubatan
  • Peningkatan kecekapan kos dan produktiviti

Peningkatan kecekapan kos dan produktiviti memacu pasaran peranti perubatan percetakan 3D. Kecekapan kos, produktiviti, dan keupayaan adalah beberapa kelebihan utama percetakan 3D berbanding proses pembuatan tradisional. Teknologi percetakan ini menawarkan peningkatan fleksibiliti reka bentuk dan potensi peningkatan fungsi serta menjimatkan kos kerana kurang membazirkan bahan mentah dan boleh meminimumkan kos pemprosesan kerana mengelakkan pembaziran dan kos pengekstrakan. Ia membolehkan penjanaan implan atau prostetik disesuaikan dengan memanfaatkan teknologi ini. Ini termasuk yang digunakan untuk gangguan tulang belakang, pergigian, atau kraniofasial dengan cara yang menjimatkan kos. Oleh itu, faktor-faktor seperti itu memacu pasaran peranti perubatan percetakan 3D sepanjang tempoh ramalan.
Perikatan strategik di kalangan vendor pasaran merupakan trend utama dalam pasaran peranti perubatan percetakan 3D. Kenal pasti trend, pemacu, dan cabaran utama dalam pasaran. Muat turun FREE sampel untuk mendapatkan akses kepada maklumat ini.

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran bahan percetakan 3D dianggarkan berkembang pada CAGR 22.51% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 3,786.41 juta. Laporan pasaran bahan percetakan 3D ini secara menyeluruh merangkumi segmentasi pasaran mengikut bahan (polimer termoplastik, serbuk logam, fotopolimer, dan lain-lain), pengguna akhir (aeroangkasa dan pertahanan, penjagaan kesihatan, automotif, barangan pengguna, dan lain-lain), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan). Pembaziran kartrij yang rendah dalam percetakan aditif adalah pemacu utama pertumbuhan pasaran.

Saiz pasaran pengimejan 3D dianggarkan berkembang pada CAGR 18.34% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 37.48 bilion. Laporan pasaran pengimejan 3D ini secara menyeluruh merangkumi segmentasi pasaran mengikut pengguna akhir (enterpris besar dan PKS), aplikasi (penjagaan kesihatan, perindustrian, media dan hiburan, pertahanan, dan lain-lain), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Peningkatan penggunaan pengimejan 3D dalam aplikasi perubatan adalah pemacu utama pertumbuhan pasaran.