NEW YORK, 11 Sept. 2023 — Laporan Pasaran Laser Gentian telah ditambah ke dalam penawaran Technavio. Dengan pensijilan ISO 9001: 2015, Technavio telah berbangga berpasangan dengan lebih daripada 100 syarikat Fortune 500 selama lebih daripada 16 tahun. Perbezaan pertumbuhan potensi bagi pasaran laser gentian antara 2023 dan 2027 ialah USD 8.78 bilion. Peningkatan permintaan untuk laser gentian berkuasa tinggi adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran laser gentian global. Permintaan untuk laser berkuasa tinggi telah meningkat, kerana ia digunakan dalam pelbagai aplikasi seperti ujian tanpa musnah dalam beberapa industri, termasuk kejuruteraan aeronautik, kejuruteraan awam, kejuruteraan elektrik, kejuruteraan forensik, kejuruteraan mekanikal, perubatan, kejuruteraan petroleum, dan kejuruteraan sistem. Oleh itu, pasaran akan melihat peningkatan dalam permintaan untuk laser gentian denyut berkuasa tinggi, yang seterusnya akan mengakibatkan pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Dapatkan wawasan yang lebih mendalam tentang saiz pasaran, senario pasaran semasa, peluang pertumbuhan masa depan, faktor-faktor penggerak pertumbuhan utama, tren terkini, dan banyak lagi. Beli laporan penuh di sini


Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini mereka bertajuk Pasaran Laser Gentian Global 2023-2027

  • Cabaran Pasaran – Pergantungan kepada bilangan pembekal yang terhad adalah cabaran yang menghalang pertumbuhan pasaran laser gentian global. Pengilang laser gentian bergantung kepada vendor pihak ketiga untuk bekalan komponen yang disepadukan ke dalam sistem laser. Walau bagaimanapun, disebabkan bilangan pembekal yang terhad, vendor menghadapi kekurangan bekalan bahan mentah. Selain itu, keadaan ekonomi global yang tidak menentu menyebabkan turun naik harga komoditi dan nilai mata wang, sekali gus menjejaskan pembekal dan pengilang. Faktor-faktor sedemikian menghalang pertumbuhan pasaran laser gentian global semasa tempoh ramalan. Ketahui pemacu utama, tren, dan cabaran tambahan yang tersedia dengan Technavio. Baca Sampel PDF Laporan Sekarang

Pasaran laser gentian disegmentasikan mengikut Aplikasi (pemprosesan bahan, aplikasi canggih, penjagaan kesihatan, dan Lain-lain), Jenis Produk (laser gentian gelombang berterusan, laser gentian denyut) dan Geografi (Amerika Utara, APAC, Eropah, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan).

  • Segmen pemprosesan bahan akan penting semasa tempoh ramalan. Pemprosesan bahan merangkumi aplikasi pemotongan, kimpalan, ukiran, dan penandaan untuk bahan yang berbeza. Segmen ini telah dibahagikan lagi kepada kuasa tinggi, penandaan, pemprosesan halus, dan mikro-pemprosesan. Aplikasi kuasa tinggi termasuk aplikasi pemotongan dan kimpalan dan merupakan penyumbang utama kepada segmen pemprosesan bahan. Oleh itu, faktor-faktor ini akan memacu pertumbuhan segmen pemprosesan bahan pasaran laser gentian global pada kadar yang pesat semasa tempoh ramalan.
  • Geo Segmen – Amerika Utara dijangka menyumbang 30% daripada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Lihat Sampel Laporan untuk wawasan tentang sumbangan semua segmen dan peluang serantau dalam laporan.

Syarikat-syarikat Utama dalam Pasaran Laser Gentian:

Amonics Ltd, Apollo Instruments Inc., Calmar Laser Inc., Coherent Corp., CY Laser Srl, FANUC Corp., Furukawa Electric Co. Ltd., Hypertherm Inc., IPG Photonics Corp., Jenoptik AG, LNA Laser Technology, Lumentum Holdings Inc., LUMIBIRD SA, MACSA ID SA, MKS Instruments Inc, NKT AS, OMRON Corp., TOPTICA Photonics AG, TRUMPF SE Co. KG, Wuhan Raycus Fiber Laser Technologies Co. Ltd.

Laporan Berkaitan:

Pasaran Mesin Ukiran Laser dijangka berkembang sebanyak USD 511.91 juta dengan CAGR 7.18% semasa tempoh ramalan 2021 hingga 2026. Selain itu, laporan ini secara menyeluruh merangkumi segmentasi pasaran mesin ukiran laser mengikut jenis (mesin laser gentian, mesin laser gas, dan lain-lain) dan geografi (APAC, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Peningkatan aplikasi ukiran laser dalam pelbagai industri adalah salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran mesin ukiran laser global.

Saiz pasaran laser boleh laras dijangka meningkat sebanyak USD 532.78 juta dari 2021 hingga 2026, pada CAGR 8.67%. Selain itu, laporan ini secara menyeluruh merangkumi segmentasi pasaran laser boleh laras mengikut jenis (keadaan pepejal, laser elektron bebas, gas, dan lain-lain) dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan dalam pasaran laser boleh laras adalah pertumbuhan dalam penggunaan nanoteknologi merentasi sektor.

Skop Pasaran Laser Gentian

Laporan Liputan

Butiran

tahun asas

2022

tempoh bersejarah

2017-2021

tempoh ramalan

2023-2027

momentum pertumbuhan & CAGR

Pecut pada CAGR 11.05%

segmen pasaran utama

Pemprosesan bahan, Aplikasi canggih, Penjagaan kesihatan, Lain-lain

segmen geografi utama

Amerika Utara, APAC, Eropah, Timur Tengah dan Afrika, Amerika Selatan

pemain utama

Amonics Ltd, Apollo Instruments Inc., Calmar Laser Inc., Coherent Corp., CY Laser Srl, FANUC Corp., Furukawa Electric Co. Ltd., Hypertherm Inc., IPG Photonics Corp., Jenoptik AG, LNA Laser Technology, Lumentum Holdings Inc., LUMIBIRD SA, MACSA ID SA, MKS Instruments Inc, NKT AS, OMRON Corp., TOPTICA Photonics AG, TRUMPF SE Co. KG, Wuhan Raycus Fiber Laser Technologies Co. Ltd.