NEW YORK, 12 Sept. 2023 — Pasaran elderberry dijangka berkembang sebanyak USD 267.98 juta dari 2022 hingga 2027, menurut Technavio. Selain itu, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 6.72% sepanjang tempoh ramalan. Manfaat kesihatan elderberry secara ketara mendorong pasaran elderberry. Walau bagaimanapun, faktor-faktor seperti populariti produk pengganti yang semakin meningkat mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran dibahagikan mengikut aplikasi (kesihatan dan kesejahteraan, minuman, makanan, dan lain-lain), saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian), dan geografi (Eropah, Amerika Utara, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Technavio menyediakan ringkasan laporan komprehensif yang menerangkan saiz pasaran dan ramalan bersama-sama dengan metodologi penyelidikan. Sampel laporan boleh didapati dalam format PDF

Kunci Segmen Analisis

  • Pertumbuhan dalam segmen kesihatan dan kesejahteraan akan ketara semasa tempoh ramalan. Elderberry dianggap sebagai tumbuhan perubatan kerana kandungan flavonoid dan antioksidan yang tinggi. Ia mempunyai salah satu nilai antioksidan ORAC tertinggi berbanding buah-buahan lain. Selain itu, komposisi fitonutrien kaya elderberry membantu meningkatkan imuniti dan memberi manfaat perubatan lain seperti kelegaan dari selesema, flu, dan lain-lain. Penggunaan gaya hidup dan diet sihat yang semakin meningkat juga telah menggalakkan penggunaan elderberry dalam pelbagai suplemen herba. Selain itu, permintaan rawatan herba semakin meningkat disebabkan kesedaran pengguna bahawa terapi herba adalah lebih sihat dan semula jadi kerana tidak mengandungi bahan kimia. Kandungan serat tinggi dalam elderberries membantu pencernaan dan meningkatkan kesihatan sistem pencernaan dengan mengurangkan gas berlebihan dan menghapuskan sembelit. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen semasa tempoh ramalan.

Untuk mengetahui perincian dan mata penting tambahan pada pelbagai segmen pasaran dan kesan mereka pada tahun-tahun akan datang, Lihat Laporan Sampel PDF.

Analisis Pasaran Geografi

  • Eropah dianggarkan menyumbang 44% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Kuantiti elderberry yang banyak, yang dikonsumsi di Amerika Syarikat, dihasilkan dan dieksport oleh negara-negara Eropah seperti Jerman dan Austria. Di Eropah, dikatakan bahawa elderberries telah diberikan sebagai produk perubatan rakyat kerana kandungan antioksidan dan flavonoid yang banyak bersama-sama dengan vitamin, mineral, dan nutrien seperti zat besi, kalsium, atau kalium. Ekstrak elderberries terbukti berkesan dalam memerangi influenza burung H5N1 dan influenza babi H1N1. Keutamaan makanan sihat dan organik, disebabkan peningkatan populasi vegan di kawasan ini, boleh dilihat sebagai faktor yang menyebabkan peningkatan permintaan untuk elderberries. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen di rantau ini semasa tempoh ramalan.

Maklumat Syarikat
Pasaran elderberry terpecah belah, dan syarikat-syarikat melaksanakan strategi pertumbuhan organik dan tidak organik untuk bersaing di pasaran. Laporan ini menganalisis landskap persaingan pasaran dan menawarkan maklumat tentang beberapa syarikat pasaran, termasuk Artemis International, Bluebonnet Nutrition Corp., Dr. Willmar Schwabe GmbH and Co. KG, Flora Inc., Gaia Herbs Inc., Honest Elderberry Co., Innovative Natural Solutions, Jarrow Formulas Inc., Lifeway Foods Inc., New Chapter Inc., Norms Farms., NOW Health Group Inc., Paradise Herbs And Essentials Inc., Persimmon Hill Farm, PharmaCare Laboratories Pty Ltd, Pukka Herbs Ltd., Ransom Naturals Ltd., River Hills Harvest, Supplement Manufacturing Partner, dan The Elderberry Co.

Lihat Laporan Sampel PDF untuk mendapatkan perincian tambahan mengenai strategi pertumbuhan yang diterapkan oleh syarikat-syarikat dan tawaran produk mereka.

Laporan Berkaitan:

Pasaran supermakanan dianggarkan berkembang pada CAGR 6.82% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 64.8 bilion. Laporan pasaran supermakanan ini secara meluas merangkumi segmentasi pasaran mengikut produk (superbuah-buahan, superbiji dan superbijirin, rumpai laut yang boleh dimakan, dan lain-lain), saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran supermakanan adalah peningkatan penggunaan supermakanan.

Pasaran bit gula dianggarkan berkembang pada CAGR 5% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 2,667.92 juta. Laporan pasaran bit gula ini secara meluas merangkumi segmentasi pasaran mengikut aplikasi (gula, etanol, dan lain-lain) dan geografi (Eropah, APAC, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran bit gula adalah peningkatan penggunaan gula organik.