NEW YORK, 18 Sept. 2023 – Perbezaan pertumbuhan potensi bagi pasaran dompet kripto dari 2021 hingga 2026 adalah AS$686.05 juta, menurut Technavio. Kecenderungan orang terhadap mata wang digital adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran. Mata wang digital menawarkan dunia kemungkinan dengan pemindahan bank yang lebih pantas dan lebih mampu, lonjakan dalam perdagangan runcit e-dagang, peningkatan dalam urus niaga mata wang di negara berpendapatan rendah, dan peningkatan dalam penghantaran antarabangsa. Selanjutnya, pembayaran dalam mata wang digital akan mengurangkan risiko pembayaran dalam sistem kewangan. Keperluan untuk nilai simpanan jangka panjang yang boleh dipercayai adalah alasan popular untuk melabur dalam cryptocurrencies. Kebanyakan cryptocurrencies, tidak seperti mata wang fiat, mempunyai bekalan terhad yang dibatasi oleh algoritma matematik. Oleh itu, kecenderungan ini terhadap mata wang digital dijangka mendorong pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan. Dapatkan wawasan yang lebih mendalam ke dalam saiz pasaran, senario pasaran semasa, peluang pertumbuhan masa depan, faktor utama pendorong pertumbuhan, tren terkini, dan banyak lagi. Beli laporan penuh di sini


Technavio has announced its latest market research report titled Global Crypto Wallet Market 2022-2026

Cabaran Pasaran

Penyalahgunaan dan serangan keselamatan yang mengehadkan penerimaan cryptocurrencies adalah cabaran utama yang menyekat pertumbuhan pasaran. Banyak pengawal bimbang tentang penjenayah yang semakin menyalahgunakan mata wang digital untuk aktiviti haram, kerana ia adalah platform pertukaran yang tidak dikawal selia, teragih dan tidak terkawal. Tambahan pula, penjenayah menggunakan mata wang digital untuk menjalankan pelbagai aktiviti haram, termasuk pengelakan cukai, pengubahan wang haram, dan pembiayaan pengganas. Perniagaan dan kerajaan bimbang bahawa penjenayah boleh menyembunyikan aktiviti kewangan mereka daripada pihak berkuasa disebabkan sifat mata wang digital yang teragih dan tanpa nama. Di samping itu, kerajaan mempunyai hak untuk menyekat pertukaran cryptocurrency mengikut undang-undang berkenaan pemantauan aktiviti haram. Oleh itu, kecenderungan ini terhadap mata wang digital dijangka menyekat pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan.

Ketahui pemacu utama, tren, dan cabaran tambahan yang tersedia dengan Technavio. Baca Sampel PDF Laporan Percuma Sekarang

Pasaran dompet kripto disegmentasikan mengikut produk (berasaskan perisian dan berasaskan perkakasan) dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

– Pertumbuhan segmen berasaskan perisian akan signifikan semasa tempoh ramalan. Pertumbuhan segmen berasaskan perisian boleh dikaitkan dengan betapa mudahnya untuk digunakan, kerana dompet berasaskan perisian beroperasi dalam talian. Dompet perisian pada dasarnya adalah apl desktop atau tambahan penyemak imbas yang memudahkan untuk menghantar, menerima, dan menyimpan cryptocurrencies. Oleh kerana dana dipegang dalam talian, dompet perisian juga dikenali sebagai dompet panas. Pertumbuhan segmen perisian boleh dikaitkan dengan kemudahannya untuk digunakan kerana dompet perisian beroperasi dalam talian. Selanjutnya, ia bertindak seperti plugin penyemak imbas, membolehkan pengguna berinteraksi dengan mudah dengan perkara seperti aplikasi teragih dan protokol kewangan teragih (DeFi). Di samping itu, dompet perisian berkaitan dengan kunci awam dan peribadi, yang memfasilitasi transaksi dan berfungsi sebagai jaminan keselamatan. Oleh itu, kecenderungan ini terhadap mata wang digital dijangka mendorong pertumbuhan segmen semasa tempoh ramalan.

– Dengan 41% saham, Amerika Utara adalah pasaran Crypto Wallets terbesar pada masa ini disebabkan kehadiran pemain baru dan permintaan yang semakin meningkat dari rantau ini.

Lihat Laporan Sampel Percuma untuk wawasan kepada sumbangan semua segmen dan peluang serantau dalam laporan.

Syarikat Utama dalam Pasaran Dompet Kripto:

ARCHOS SA, Binance Services Holdings Ltd., BitGo Inc., BitLox Ltd., BitPay Inc., Bittrex Global GmbH, Breadwinner AG, Coinkite Inc., CoolBitX Ltd., ELLIPAL Ltd., Exodus Movement Inc., Gemini Trust Co. LLC, iFinex Inc., Ledger SAS, OPOLO Sarl, SecuX Technology Inc., ShapeShift AG, Shift Crypto AG, Sofitto NV, dan Trezor Company sro

Laporan Berkaitan

Saiz pasaran e-dompet dianggarkan tumbuh pada CAGR 26.41% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak AS$163.43 bilion. Pertumbuhan pasaran bergantung pada beberapa faktor, termasuk peningkatan bilangan transaksi dalam talian, peningkatan penggunaan rangkaian tanpa wayar, dan lonjakan dalam keperluan pematuhan.

Pasaran Cryptocurrency Global dianggarkan tumbuh pada CAGR 15.81% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak AS$1,815.78 juta. Laporan pasaran cryptocurrency ini secara meluas meliputi segmentasi pasaran mengikut Jenis (bitcoin, Ethereum, dan lain-lain), Komponen (perkakasan dan perisian)