/TIDAK UNTUK DIEDARKAN KEPADA PERKHIDMATAN BERITA WAYAR AMERIKA SYARIKAT ATAU UNTUK PENYEBARAN DI AMERIKA SYARIKAT/

TORONTO, 15 Sept. 2023 /CNW/ – Newtopia Inc. (“Newtopia” atau “Syarikat“) (TSXV: NEWU) (OTCQB: NEWUF), platform kesihatan keseluruhan berteknologi tinggi yang mewujudkan tabiat mampan yang mencegah, memperlahankan, dan membalikkan penyakit kronik, hari ini mengumumkan bahawa, selanjutnya kepada siaran beritanya pada 11 September 2023, ia telah melanjutkan tarikh matang debentur subordinat dan tertangguh 8.0% yang dijamin tidak boleh tukar, yang dikeluarkan pada 15 September 2021 melalui penempatan swasta bukan penaja (secara kolektif, “Debentur“) mengikut terma yang diumumkan sebelum ini.


Newtopia Inc. logo (CNW Group/Newtopia Inc.)

Daripada jumlah agregat prinsipal $2.545 juta Debentur, $1.735 juta telah dilanjutkan selama setahun dan Debentur tersebut kini akan matang pada 15 September 2024. Sejumlah $780,000 lagi jumlah agregat prinsipal Debentur telah dilanjutkan selama sebulan sehingga 15 Oktober 2023 yang membolehkan Syarikat masa tambahan untuk menyelesaikan tawaran bukan penaja yang dicadangkan ( “Tawaran“) unit debentur subordinat dan tertangguh 12% yang dijamin tidak boleh tukar ( “Unit“) di mana Newtopia mencadangkan untuk mengumpul dana untuk membayar balik Debentur yang bersetuju dengan pelanjutan sebulan ditambah sebarang perbelanjaan transaksi yang berkaitan.

Syarikat mengesahkan ia telah menerima kelulusan bersyarat Bursa Saham Ventura TSX ( “TSXV“) dan persetujuan pemberi pinjaman jadual I bank yang dijamin untuk pelanjutan Debentur dan Tawaran.

Mengenai Newtopia

Newtopia adalah platform kesihatan keseluruhan diperibadikan yang membantu orang mencipta tabiat positif seumur hidup yang mencegah, memperlahankan, atau membalikkan penyakit kronik sambil mengurangkan kos penjagaan kesihatan. Platform ini memanfaatkan pemahaman genetik, sosial dan tingkah laku untuk mencipta program pencegahan individu dengan fokus pada penyakit metabolik, diabetes, cabaran kesihatan mental, tekanan darah tinggi, pengurusan berat badan dan gangguan muskuloskeletal. Dengan pendekatan berpusat pada manusia yang menggabungkan penjagaan maya, alat digital, peranti yang disambungkan dan sains data yang boleh bertindak, Newtopia menyampaikan hasil klinikal dan kewangan yang mampan. Newtopia melayani beberapa majikan dan pelan kesihatan seluruh negara terbesar dan kini tersenarai di Kanada di Bursa Saham Toronto (TSXV: NEWU) dan dikutip di AS pada Pasaran Saham Ventura OTCQB® (OTCQB: NEWUF). Untuk ketahui lebih lanjut, lawati newtopia.com, LinkedIn atau Twitter.

Untuk ketahui lebih lanjut, lawati newtopia.com, Facebook, LinkedIn atau Twitter.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi maklumat dan kenyataan prospektif, dalam lingkungan perundangan sekuriti Kanada yang berkenaan, dan kenyataan prospektif, dalam lingkungan perundangan sekuriti Amerika Syarikat yang berkenaan (secara kolektif, “kenyataan prospektif“), yang mencerminkan jangkaan Lembaga Pengarah Newtopia berkenaan pertumbuhan masa depan, keputusan operasi (termasuk, tanpa had, pengeluaran dan perbelanjaan modal masa depan), prestasi (operasi dan kewangan) dan prospek perniagaan dan peluang. Di mana sahaja mungkin, perkataan seperti “meramal”, “merancang”, “mensasarkan”, “berhasrat”, “menjangka”, “tidak menjangka”, “bajet”, “dijadualkan”, “menganggarkan”, “meramalkan” dan ungkapan serupa atau kenyataan bahawa tindakan tertentu, peristiwa atau keputusan “mungkin”, “akan”, “mungkin” atau “akan” diambil, berlaku atau dicapai, atau variasi negatifnya atau variasi lain, atau terminologi yang setanding telah digunakan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Semua kenyataan selain kenyataan fakta sejarah mungkin maklumat prospektif. Kenyataan tersebut mencerminkan pandangan dan niat Newtopia semasa berkenaan peristiwa masa depan, berdasarkan maklumat yang tersedia untuk Newtopia, dan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian dan andaian tertentu. Faktor risiko atau andaian material tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada kenyataan prospektif Newtopia dalam siaran akhbar ini termasuk, tanpa had: penamatan kontrak oleh pelanggan,