62 1 Neusoft Holds the Top Market Share of Medical Imaging Information System in China

SHENYANG, China, 19 September 2023 — Baru-baru ini, IDC mengeluarkan laporan “Bahagian Pasaran Sistem Maklumat Pengecaman Perubatan China pada 2022”, di mana Neusoft Corporation (Neusoft, SSE:600718) memegang bahagian pasaran teratas dalam sektor ini kerana pemahaman mendalam pasaran, inovasi teknologi yang berterusan, dan keupayaan perkhidmatan yang kukuh.

Bertahun-tahun lamanya, Neusoft telah terlibat secara aktif dalam sektor sistem maklumat pengecaman perubatan, dan menyediakan persekitaran perubatan yang lebih berkualiti, lebih pintar, dan lebih mudah diakses untuk doktor dan pesakit. Dengan keupayaan produk PACS/RIS sebagai teras, Neusoft telah membangunkan lagi penyelesaian pengecaman perubatan pintar. Dengan mematuhi proses pemeriksaan standard dalam institusi perubatan, Neusoft bertujuan untuk meningkatkan kepuasan pesakit, membantu doktor dalam diagnosis yang tepat, dan menambah baik pengurusan hospital, dengan itu menyumbang kepada pembangunan maklumat keseluruhan perniagaan pengecaman hospital.

Sistem PACS/RIS Neusoft mematuhi piawaian DICOM, HL7 dan spesifikasi IHE. Ia memanfaatkan teknologi baru muncul seperti IoT, kecerdikan buatan dan data besar untuk memberi perkhidmatan kepada pelbagai jabatan dalam institusi perubatan, untuk memenuhi keperluan pentadbir hospital, doktor dan pesakit.

SUMBER Neusoft Corporation