Pemilik rumah masih boleh menukar 100% ekuiti rumah mereka kepada tunai, tetapi mereka perlu tahu di mana untuk mencari.

ODENTON, Md., 14 Sept. 2023MyPerfectMortgage.com, sumber hipotek dan hartanah industri terkemuka, menerbitkan senarai pemberi pinjaman di hampir setiap negeri yang menawarkan kemudahan kredit ekuiti rumah (HELOC) sehingga 100% nilai rumah.


The MyPerfectMortgage.com team is experienced at finding the right home financing tools for you, no matter what your situation. Our team of financial experts, writers, and software engineers strive to bring you the best advice and tools to help you find your perfect mortgage or other products to meet your financial goals. (PRNewsfoto/My Perfect Mortgage)

Senarai ini diterbitkan pada masa yang sangat berharga kepada pemilik rumah. Kadar faedah telah meningkat begitu ketara dalam tempoh tiga tahun kebelakangan ini sehingga pemilik rumah tidak dapat atau tidak mahu menggunakan ekuiti rumah mereka dengan pembiayaan semula tunai.

“Nilai rumah telah meningkat 29% sejak 2020 menurut Banci Amerika Syarikat,” kata Tim Lucas, Penyunting Kanan di MyPerfectMortgage.com. “Ini telah memberi pemilik rumah ekuiti besar dalam rumah mereka. Tetapi mereka boleh mengalami peningkatan $1000 sebulan dalam pembayaran gadai janji mereka jika mereka menggunakan pembiayaan semula tunai standard untuk menggunakan ekuiti itu, berdasarkan purata kadar Freddie Mac.”

Malangnya, mencari pinjaman nilai pinjaman terhadap nilai (LTV) yang murah hati tidak mudah.

“Menariknya, kebanyakan pemberi pinjaman HELOC LTV tinggi senyap tentang tawaran mereka,” kata Lucas. “Penyelidikan kami melibatkan pencarian intensif dalam talian, memanggil pemberi pinjaman, dan meneliti cetakan halus. Ia seolah-olah institusi ini takut dilanda permintaan untuk program ini.”

Penemuan menunjukkan bahawa koperasi kredit adalah pemain utama apabila datang ke pemberian pinjaman HELOC LTV tinggi. Malah, hanya satu bank yang muncul dalam senarai itu, dengan koperasi kredit mengambil 49 tempat lain.

Jelas, kebanyakan bank di seluruh negara, dan bahkan serantau, tidak selesa meminjamkan 100% nilai sesebuah rumah.

“Terdapat jurang yang sebenarnya di pasaran, dan secara jujur, peluang yang besar,” kata Lucas. “Pemberi pinjaman di seluruh negara boleh mendominasi pasaran HELOC yang panas hari ini dengan menawarkan satu produk LTV tinggi di setiap negeri.”

Pemberi pinjaman ekuiti rumah 100 peratus LTV ditemui di 48 daripada 50 negeri, dengan pengecualian Alaska dan Texas, di mana maksimum pemberi pinjaman adalah 80%.

Lihat cerita penuh.

Mengenai MyPerfectMortgage.com: MyPerfectMortgage.com adalah platform hipotek dan hartanah dalam talian terkemuka yang membantu peminjam mencari produk hipotek terbaik untuk apa-apa situasi. Dengan rangkaian pemberi pinjaman dan pasukan profesional hipotek berpengalaman, MyPerfectMortgage.com menyediakan cara yang mudah dan praktikal untuk membandingkan pilihan hipotek untuk rumah baru, hartanah pelaburan, atau pembiayaan semula. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web My Perfect Mortgage.

Hubungi:

MyPerfectMortgage.com

844-438-5378

media@myperfectmortgage.com

SUMBER My Perfect Mortgage