SINGAPURA, 17 Sept. 2023 — Pemandu Pasukan McLaren F1 Lando Norris menduduki tempat kedua di Grand Prix Singapura pada 17 September 2023 selepas pemanduan yang cemerlang dalam kereta lumba MCL60 yang memaparkan livery Edisi Terhad Stealth Mode hasil rekaan bersama McLaren dan OKX, syarikat teknologi Web3 terkemuka dan Rakan Utama Rasmi Pasukan Formula 1 McLaren.

Lando Norris berkata: “Luar biasa. Carlos, Charles, Lewis, George dan saya benar-benar menekan satu sama lain sepanjang malam. Akhir perlumbaan sangat menegangkan, tetapi ia berbaloi. Kami tahu ia akan menjadi sukar sebaik sahaja Mercedes membuat pit stop, terutamanya dengan hanya beberapa kereta untuk mereka lampaui — tetapi kami menahannya, lakukan apa yang perlu dilakukan dan kami berada di podium dengan P2, jadi saya amat gembira malam ini.”

“Pasukan ini hebat, dan saya tidak dapat berterima kasih cukup kepada mereka atas kerja keras mereka memberi saya kereta ini. Ia bagus melihat Oscar berjuang ke P7, mengukuhkan mata untuk pasukan juga. Kereta itu kelihatan hebat dalam livery Stealth Mode OKX dan ini hanyalah keputusan yang hebat untuk pasukan malam ini. Saya tidak sabar untuk melihat apa yang dapat kami lakukan di Jepun.”

MCL60 telah didedahkan dalam Stealth Mode pada 13 September di acara media eksklusif di Singapura, yang dihadiri oleh Ketua Pegawai Pemasaran OKX Haider Rafique dan pemandu F1 Pasukan McLaren Lando Norris dan Oscar Piastri, serta Pengarah Eksekutif, Perkongsian & Pemercepat McLaren Racing, Matt Dennington.

Stealth Mode menukar skema warna livery McLaren, meningkatkan warna hitam terhadap trim papaya klasik pasukan. Reka bentuk licin dan senyap ini mewakili kepercayaan kedua-dua jenama dalam melakukan kerja keras di belakang tabir untuk berusaha mencapai kecemerlangan, sambil menerima perubahan dan inovasi. Ia juga akan ditampilkan di litar pada Grand Prix Jepun 2023 dari 22 hingga 24 September 2023.

Untuk mendekatkan peminat kepada Stealth Mode, OKX menganjurkan zon peminat bertema McLaren di CHIJMES, Singapura, yang berlangsung dari 14 hingga 17 September, menampilkan kereta pertunjukan Stealth Mode, simulator perlumbaan, hadiah dan tetamu kejutan sepanjang weekend perlumbaan. Di zon peminat, peminat disertai oleh Pemandu F1 McLaren Lando Norris dan Ketua Pegawai Eksekutif McLaren Racing Zak Brown masing-masing pada 14 dan 15 September.

CMO OKX Haider Rafique berkata: “Podium! Kami gembira telah mencipta livery Stealth Mode bersama McLaren dan menyaksikan kereta F1 MCL60 menduduki podium di Singapura.”

Mengenai OKX

OKX ialah ekosistem Web3 terkemuka.

Sebagai rakan utama juara Liga Perdana Inggeris Manchester City FC, McLaren Formula 1, Olimpian Scotty James, dan pemandu F1 Daniel Ricciardo, OKX bertujuan untuk menggandakan pengalaman peminat dengan peluang penglibatan baharu. OKX juga rakan utama Festival Tribeca sebagai sebahagian daripada inisiatif untuk membawa lebih pencipta ke dalam Web3.

Dompet OKX ialah tawaran terkini platform untuk orang yang ingin meneroka dunia NFT dan metaverse sambil memperdagangkan token GameFi dan DeFi.

OKX komited kepada ketelusan dan keselamatan serta menerbitkan Bukti Rizabnya secara bulanan. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai OKX, muat turun apl kami atau layari: okx.com

Mengenai McLaren Racing

McLaren Racing diasaskan oleh pemandu perlumbaan Bruce McLaren 60 tahun lalu pada 1963. Pasukan itu memasuki perlumbaan Formula 1 pertamanya pada 1966. Sejak itu, McLaren telah memenangi 20 kejuaraan dunia Formula 1, 183 Grand Prix Formula 1, Indianapolis 500 tiga kali, dan Le Mans 24 Jam pada percubaan pertamanya.

McLaren Racing bersaing merentasi lima siri perlumbaan. Pada 2023, pasukan akan bersaing dalam Kejuaraan Dunia Formula 1 FIA dengan pemandu F1 McLaren Lando Norris dan Oscar Piastri, siri NTT INDYCAR dengan pemandu Arrow McLaren Pato O’Ward, Felix Rosenqvist dan Alexander Rossi, Kejuaraan Dunia Formula E ABB FIA dengan pemandu Pasukan Formula E NEOM McLaren René Rast dan Jake Hughes, dan Kejuaraan Extreme E dengan Pasukan Extreme E NEOM McLaren Emma Gilmour dan Tanner Foust. Pasukan juga bersaing dalam Kejuaraan Esports Pro F1 sebagai McLaren Shadow, setelah memenangi Kejuaraan Pembina dan Pemandu 2022.

McLaren ialah juara untuk kelestarian dalam sukan dan penandatangan Komitmen Tindakan Sukan untuk Iklim PBB. Ia komited untuk mencapai sifar bersih menjelang 2040 dan memupuk budaya pelbagai dan inklusif dalam industri motorsport.

Laman Web Rasmi McLaren Racing

Penafian

Pengumuman ini disediakan hanya untuk tujuan maklumat. Ia tidak bertujuan untuk memberi sebarang nasihat pelaburan, cukai, atau perundangan, mahupun dianggap sebagai tawaran untuk membeli, menjual, memegang atau menawarkan sebarang perkhidmatan berkaitan aset digital. Aset digital, termasuk stablecoin, melibatkan risiko tinggi, boleh turun naik dengan ketara, dan boleh menjadi tidak bernilai. Anda perlu mempertimbangkan dengan teliti sama ada perdagangan atau pegangan aset digital sesuai dengan anda berdasarkan keadaan kewangan dan toleransi risiko anda. OKX tidak memberi nasihat pelaburan atau aset. Anda bertanggungjawab sepenuhnya ke atas keputusan pelaburan anda, dan OKX tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerugian yang berpotensi. Prestasi lampau bukan petunjuk prestasi masa depan. Sila rujuk profesional undang-undang/cukai/pelaburan anda untuk soalan mengenai keadaan khusus anda.

Lando Norris di podium di Singapura

Foto – https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/84cf62b8-okx_stealthmode.jpg
Foto – https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/01a9bfd2-okx_landonorris.jpg