Memperkukuh Misinya untuk Masa Depan Bukti Keragaman dalam Permainan, Liga Esports HBCU Cxmmunity Media Akan Menawarkan $170K dalam Hadiah Kolam ke arah Biasiswa Pelajar

ATLANTA, 15 Sept. 2023 – Hari ini, Cxmmunity Media, sebuah syarikat media teknologi milik kulit hitam yang berdedikasi untuk masa depan bukti perwakilan minoriti dan ekuiti dalam industri permainan video, mengumumkan musim keempat tahunan Liga Esports HBCU bermula pada Ahad, 17 September. Legenda bola sepak, Chad “OchoCinco” Johnson menyertai barisan musim ini sebagai duta liga dengan penampilan tetamu kejutan tambahan yang dijadualkan oleh beberapa nama besar dalam budaya permainan video sepanjang tempohnya. Verizon, Discover, MTN Dew dan Hot Pockets juga kembali sebagai rakan jenama yang berterusan dan juara misi Cxmmunity Media untuk masa depan bukti keragaman dalam permainan video.

“Saya teruja dapat bekerjasama dengan Liga Esports HBCU dan membantu mereka tumbuh ke ketinggian baru dalam musim keempat mereka,” kata Chad “OchoCinco” Johnson. “Bermain permainan video selalu menjadi satu keghairahan saya dan saya ingin menyokong misi Cxmmunity Media untuk mencairkan industri permainan video.”

Dilantik sebagai pertunjukan gaya hidup & budaya permainan video dan hiburan #1 di Twitch, Liga Esports HBCU akan mengumpulkan pelajar pemain video yang menjanjikan dari 15 Kolej dan Universiti Bersejarah Hitam untuk bertanding kepala demi kepala dalam siri pertandingan untuk peluang memenangi $170,000 dalam hadiah kolam ke arah biasiswa.

Musim ini akan termasuk peserta pelajar dari Howard University, North Carolina A&T, Wilberforce University, Morehouse College, Florida Memorial University, Alabama A&M, Benedict College, Claflin University, Delaware State University, Johnson C. Smith University, Southern University dan Texas Southern University.

“Kami teruja untuk melihat pertumbuhan dan jangkauan Liga Esports HBCU yang berterusan ketika kami bekerja ke arah mendorong kemasukan ke hadapan dalam esports, sambil menyediakan pengalaman yang menghiburkan untuk dinikmati semua orang,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Cxmmunity Media, Ryan Johnson. “Setiap musim baru adalah peringatan yang konstan tentang kepentingan membakar komuniti permainan video berharap Hitam dengan sumber daya dan peluang untuk menggariskan laluan menuju kemajuan profesional dalam industri.”

Walaupun 83% remaja Hitam mengenal pasti diri mereka sebagai pemain, profesional Hitam sangat kurang diwakili dalam kategori permainan video, hanya 4% daripada industri. Sejak dilancarkan pada tahun 2021, Cxmmunity Media telah membuat kemajuan yang signifikan dalam menyatukan jenama dan industri secara keseluruhan untuk membantu mengubah ini, dan memberi pemain video Hitam platform, pendedahan, dan sumber daya untuk menjana wang dalam permainan video. Setakat ini, Cxmmunity Media telah menyumbangkan $1.3Juta ke arah biasiswa untuk pelajar HBCU melalui hadiah pertandingan, melibatkan lebih daripada 600 pemain video Hitam dan 40 HBCU, dan telah menyediakan latihan industri dalam industri permainan video kepada lebih daripada 20 pelajar HBCU.

“Untuk tiga musim lalu, kami telah dapat menggambarkan bagaimana budaya memainkan peranan penting dalam masa depan dan ketahanan permainan video,” kata Pegawai Pemasaran Utama Cxmmunity Media, Chris Peay. “Kami gembira dapat terus menjadi saluran untuk jenama dan orang yang berpengaruh untuk menyertai misi kami untuk masa depan bukti keragaman dalam industri.”

Musim keempat Liga Esports HBCU boleh di strim di Twitch di https://www.twitch.tv/cxmmunity dengan istilah Musim Gugur memuncak dengan kembalinya Discover Bowl pada 17 Disember. Sila kekal waspada untuk butiran tambahan dan lebih banyak pengumuman dari Liga Esports HBCU dengan mengikuti dari Cxmmunity Media @cxmmunity.co dan Liga Esports HBCU @hbcuesports.gg di Instagram dan X (dahulunya dikenali sebagai Twitter).

Mengenai Cxmmunity Media

Cxmmunity Media adalah pasukan pemikir dan pelaku kolaboratif yang berdedikasi untuk masa depan bukti keragaman dan ekuiti dalam permainan video melalui perkongsian strategik, dermawan, dan hiburan. Ditubuhkan pada tahun 2021, Cxmmunity Media bermisi untuk meningkatkan perwakilan minoriti dalam industri dengan melabur dalam pendidikan, kemajuan ekonomi, dan visibiliti pemain video berwarna. Sebagai laluan untuk melicinkan padang permainan untuk pemain video Hitam, Cxmmunity Media telah mencipta Liga Esports HBCU, salah satu liga sukan milik Hitam yang sedikit, yang menyediakan pelajar dari Kolej dan Universiti Bersejarah Hitam ruang yang selamat untuk bersaing dan menjana wang dalam esports.

Mengenai Discover

Discover Financial Services ialah syarikat perkhidmatan perbankan dan pembayaran digital dengan salah satu jenama yang paling dikenali dalam perkhidmatan kewangan AS. Sejak penubuhannya pada tahun 1986, syarikat itu telah menjadi salah satu penerbit kad terbesar di Amerika Syarikat. Syarikat itu menerbitkan kad Discover®, perintis ganjaran tunai Amerika, dan menawarkan pinjaman pelajar swasta, pinjaman peribadi, pinjaman rumah, akaun semasa dan simpanan dan sijil deposit melalui perniagaan perbankannya. Ia mengendalikan Rangkaian Global Discover® yang terdiri daripada Rangkaian Discover, dengan berjuta-juta pedagang dan lokasi akses tunai; PULSE®, salah satu rangkaian ATM / debit terkemuka negara; dan Diners Club International®, rangkaian pembayaran global dengan penerimaan di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, layari www.discover.com/company.

Mengenai MTN DEW:

MOUNTAIN DEW®, produk PepsiCo North America Beverages, adalah minuman berkarbon rasa buah sitrus No. 1 di AS. Dengan rasanya yang unik, MOUNTAIN DEW memacu dan memuaskan dahaga dengan setiap tegukan. Selain MOUNTAIN DEW asal dan DIET MOUNTAIN DEW®, jenama DEW® tetap termasuk MTN DEW® KICKSTART TM, MOUNTAIN DEW® CODE RED®, MOUNTAIN DEW VOLTAGE®, MTN DEW® Zero Sugar, MTN DEW MAJOR MELON®, MTN DEW MAJOR MELON Zero Sugar, MTN DEW SPARK TM dan MTN DEW SPARK Zero Sugar. Untuk informasi lanjut, periksa