SPE KSCP Knightscope Building on Results to Deliver New Solutions for Parking and Public Safety on AWS

Pencipta Teknologi Membangunkan Ciri Penguatkuasaan Parkir Pintar

MOUNTAIN VIEW, Calif.–14 September 2023–Knightscope, Inc. [NASDAQ:KSCP] (“Knightscope” atau “Syarikat”), peneraju utama pembangunan robot keselamatan autonomi dan sistem komunikasi kecemasan cahaya biru, memanfaatkan teknologi untuk meningkatkan keselamatan awam di seluruh negara dengan menggunakan Amazon Web Services (AWS).

INOVASI DALAM KESELAMATAN AWAM

Di Huntington Park, California K5 Autonomous Security Robot (“ASR) Knightscope membantu mengurangkan panggilan untuk perkhidmatan sebanyak 10% dan laporan jenayah sebanyak 46% semasa tahun pertama pelaksanaannya. Majlis Bandaraya kemudiannya mengundi sebulat suara untuk melanjutkan kontrak mereka dan baru-baru ini memberikan Knightscope kontrak untuk tahun perkhidmatan ke-5 mereka. Knightscope memanfaatkan hampir sedozen perkhidmatan AWS untuk menyokong projek ini. Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) digunakan untuk mewujudkan persekitaran yang boleh diskalakan yang dapat diperluaskan untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat. Amazon CloudTrail membantu menyederhanakan analisis keselamatan, pengesanan perubahan sumber, dan penyelesaian masalah.

“Kami mempunyai pengalaman yang baik mengintegrasikan K5 ke dalam sumber Bandar kami, dan ia sangat bermanfaat dalam memperluaskan keupayaan jabatan polis untuk memantau ruang awam, meningkatkan unsur keselamatan awam dan memperbaiki persepsi komuniti kami,” kata Cosme Lozano, ketua polis, Jabatan Polis Huntington Park.

Datuk Bandar dan Pesuruhjaya Polis NYC baru-baru ini mengumumkan bahawa robot keselamatan K5 Knightscope akan digunakan untuk meronda stesen bawah tanah Manhattan musim panas ini. Sistem autonomi ini akan menyokong NYPD, membolehkan pegawai meluangkan lebih banyak masa untuk melibatkan dan berinteraksi dengan ahli komuniti. Jika ASR memerhatikan sesuatu yang membimbangkan, ia boleh segera memberitahu pegawai yang boleh bertindak balas.

PENGUATKUASAAN PARKIR PINTAR

Selain keselamatan awam, penyelesaian Knightscope memberi manfaat kepada penduduk, pelawat, dan bandar-bandar yang cuba menguruskan peningkatan permintaan untuk tempat letak kereta yang terhad. Parkir di kawasan padat penduduk sangat bernilai, terutamanya di pusat bandar dan kawasan perumahan, menjadikannya kawasan yang subur untuk aktiviti jenayah. Ruang yang dimaksudkan untuk parkir kenderaan juga menghadapi penggunaan yang bersaing seperti perkhidmatan penumpang e-hailing, ambil dan turun untuk penghantaran atas permintaan, basikal dan skuter berkongsi, malah acara khas. Ini sering menyebabkan kehilangan hasil untuk institusi parkir berasaskan yuran dan tekanan yang tidak wajar serta permusuhan di kalangan pemandu yang ingin memberhentikan kenderaan mereka buat sementara waktu.

Menurut Market Data Forecast, pengurusan parkir dan mobiliti pintar di Amerika Utara dijangka berkembang dengan CAGR 10.8% antara 2022 – 2027. McKinsey & Company melaporkan 868 kenderaan bagi setiap 1,000 kapita di Amerika Syarikat, menjadikan keperluan untuk kawasan parkir yang selamat lebih penting kepada sistem pengangkutan. Program keselamatan yang kukuh mempunyai banyak lapisan yang mesti bermula di perimeter luar tapak dan tempat letak kereta. Robot Keselamatan Autonomi Knightscope memberi amaran awal kepada mereka yang mempertimbangkan aktiviti jahat bahawa terdapat teknologi canggih yang melindungi seluruh kawasan itu. Sistem Syarikat telah membantu mengurangkan jenayah di mana ia dikerahkan di kawasan-kawasan ini sejak 2015, dengan banyak