24 3 Infosys Collaborates with STARK Group to Power its Digital Transformation by Leveraging Infosys Topaz

BENGALURU, India, 12 Sept. 2023 — Infosys (NSE: INFY) (BSE: INFY) (NYSE: INFY), sebuah pemimpin global dalam perkhidmatan dan perundingan digital generasi seterusnya, hari ini mengumumkan kerjasama strategik berbilang tahun dengan STARK Group, pengecer dan pengedar bahan binaan terbesar di Eropah, untuk menggerakkan perjalanan transformasi digital mereka dengan memanfaatkan Infosys Topaz yang baru dilancarkan, satu set perkhidmatan, penyelesaian dan platform AI pertama yang menggunakan teknologi AI generatif. Sebagai sebahagian daripada kerjasama ini, Infosys dan STARK Group akan mewujudkan pusat data canggih kelas dunia di Denmark, yang akan berfungsi sebagai asas untuk mendorong kemajuan teknologi dan menyediakan perkhidmatan lancar ke pejabat STARK Group di seluruh Eropah.

Infosys Logo

Infosys akan menggunakan pendekatan ‘AI pertama’ yang dikuasakan oleh Infosys Topaz, untuk memberi kuasa kepada STARK Group dengan kecekapan operasi dan kualiti perkhidmatan berpandukan AI. Di samping itu, Infosys akan menggunakan Platform Pengurusan Aplikasi Enterprise Langsung (LEAP), platform berasaskan awan, dan sebahagian daripada Infosys Cobalt, untuk menyediakan Perkhidmatan Pengurusan Aplikasi Generasi Seterusnya dan membantu mendorong automasi dalam lanskap IT STARK Group dengan objektif untuk terus meningkatkan dan memperbaharui operasi IT mereka. Infosys akan berusaha untuk membolehkan STARK Group meningkatkan kos dan kecekapan operasi serta membantu mereka mengembangkan skala di beberapa wilayah geografi.

Pernille Geneser, Ketua Pegawai Maklumat Kumpulan, STARK Group, memberi komen, “Kami di STARK Group gembira untuk mengumumkan kerjasama kami dengan Infosys ketika kami memulakan perjalanan transformasi untuk menyampaikan perkhidmatan IT terkini dan masa depan kepada rakan sekerja kami di negara Nordik, Austria, Jerman dan UK. Dengan kepakaran Infosys, kami menjangkakan untuk meningkatkan kualiti tawaran kami dan memulakan banyak inovasi baru.”

Karmesh Vaswani, EVP & Ketua Global Runcit, Barangan Pengguna & Logistik, Infosys, berkata, “Kami sangat teruja untuk memulakan kerjasama transformasi berbilang tahun ini dengan Kumpulan STARK, yang bertujuan untuk mendorong transformasi digital. Dengan memanfaatkan teknologi canggih kami, termasuk Infosys Topaz dan platform berasaskan awan kami LEAP, kami yakin bahawa kerjasama ini akan membawa nilai dan inovasi yang tiada tandingannya kepada Kumpulan Stark. Bersama-sama, kami menantikan untuk membentuk masa depan kejayaan, pertumbuhan, dan pencapaian bersama dalam lanskap digital.”

Baru-baru ini, Infosys mengumumkan kerjasama strategik dengan Danske Bank untuk menggerakkan transformasi digital bank tersebut, yang seterusnya meningkatkan strategi penyetempatan Infosys di negara Nordik. Sebelum ini, Infosys telah mengambil alih BASE Life Science di Denmark dan Fluido di Finland. Hubungan ini dengan Kumpulan STARK seterusnya menandakan keunggulan Infosys yang semakin meningkat di rantau Nordik dan menggambarkan komitmen untuk membantu pelanggan di rantau ini mempercepatkan transformasi digital mereka.

Mengenai Infosys

Infosys ialah pemimpin global dalam perkhidmatan dan perundingan digital generasi seterusnya. Lebih 300,000 orang kami bekerja untuk memperkasakan potensi manusia dan mewujudkan peluang seterusnya bagi orang, perniagaan dan komuniti. Kami membolehkan klien di lebih 56 negara untuk menavigasi transformasi digital mereka. Dengan lebih empat dekad pengalaman dalam mengurus sistem dan operasi perusahaan global, kami membimbing klien dengan pakar ketika mereka menavigasi transformasi digital mereka yang dikuasakan oleh awan dan AI. Kami membolehkan mereka dengan teras AI pertama, memberdayakan perniagaan dengan digital skala agil dan mendorong penambahbaikan berterusan dengan pembelajaran sepanjang hayat melalui pemindahan kemahiran digital, kepakaran dan idea dari ekosistem inovasi kami. Kami sangat komited untuk menjadi organisasi yang ditadbir dengan baik dari segi alam sekitar, di mana bakat pelbagai berkembang dalam tempat kerja inklusif.

Lawati www.infosys.com untuk melihat bagaimana Infosys (NSE, BSE, NYSE: INFY) boleh membantu perusahaan anda menavigasi seterusnya.

Pelabuhan Selamat

Kenyataan tertentu dalam siaran ini mengenai prospek pertumbuhan masa depan kami, atau prestasi kewangan atau operasi masa depan adalah kenyataan pandangan ke hadapan yang bertujuan untuk layak untuk ‘pelabuhan selamat’ di bawah Akta Litigasi Sekuriti Swasta 1995, yang melibatkan sejumlah risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan atau hasil sebenar berbeza secara material daripada kenyataan pandangan ke hadapan tersebut. Risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan kenyataan ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian berkenaan pelaksanaan strategi perniagaan kami, keupayaan kami untuk menarik dan mengekalkan personel, peralihan kami ke model kerja hibrid, ketidakpastian ekonomi, inovasi teknologi seperti AI Generatif, lanskap peraturan yang kompleks dan berubah termasuk perubahan peraturan imigresen, visi ESG kami, dasar peruntukan modal kami dan jangkaan mengenai kedudukan pasaran, operasi masa depan, margin, keuntungan, kecairan, sumber modal, dan tindakan korporat kami termasuk pengambilalihan. Faktor-faktor penting yang mungkin menyebabkan keputusan atau hasil sebenar berbeza daripada yang tersirat oleh kenyataan pandangan ke hadapan dibincangkan dengan lebih terperinci dalam pengemukaan Surat Berkanun kami kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS termasuk Laporan Tahunan kami pada Borang 20-F bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac, 2023. Pengemukaan ini boleh didapati di www.sec.gov. Infosys boleh, dari semasa ke semasa, membuat kenyataan bertulis dan lisan tambahan, termasuk kenyataan yang terkandung dalam pengemukaan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa dan laporan kami kepada pemegang saham. Syarikat tidak ber