• ‘Hari Mobiliti Mobis’ diadakan menyasarkan permulaan Lembah Silikon… Berkongsi visi mobiliti dan mengumumkan rancangan pelaburan
  • Hampir 2 trilion KRW dilaburkan secara langsung dalam permulaan dalam tempoh lima tahun lalu… Memperoleh pesanan berikutan menemui permulaan di Amerika Utara, Eropah, dan lebih
  • Memperluas pelaburan dalam perusahaan global yang menjanjikan dalam bidang elektrifikasi… Strategi untuk menjamin kelebihan daya saing dalam kenderaan elektrik dengan menarik pesanan luar negara dll. Perhatian ditangkap oleh sistem Bantuan Undur Trailer (TRA) khusus, diselaraskan untuk pasaran trak pikap yang sangat diminati

SEOUL, Korea Selatan, 15 Sept. 2023 — Hyundai Mobis memperluas pelaburannya dalam permulaan global dengan teknologi mobiliti masa depan teras. Strateginya adalah untuk mengukuhkan sekutu bersaing dalam bidang tertentu, seperti semikonduktor, perisian, sensor pemanduan autonomi, dan infotainmen, dan menyokong pertumbuhan mereka menjadi syarikat unicorn. Dalam lima tahun kebelakangan ini, Hyundai Mobis hampir melabur 2 trilion won secara langsung dalam syarikat-syarikat ini.

Pada 14hb, Hyundai Mobis mengumumkan bahawa ia telah menganjurkan ‘Hari Mobiliti Mobis’ di bawah bimbingan hab pelaburan permulaan Lembah Silikon ‘Mobis Ventures Silicon Valley (MVSV)’. Lebih 200 peserta, termasuk wakil permulaan mobiliti Lembah Silikon, ahli akademik, dan pelabur, menghadiri acara itu, menjadikannya yang kedua seumpamanya.

Hari Mobiliti Mobis adalah di mana Hyundai Mobis berkongsi visi mobiliti masa depannya dengan syarikat-syarikat tempatan dan menerangkan rancangan pelaburannya. Terdapat peluang untuk berhubung dengan permulaan yang menjanjikan yang ingin menyertai pembangunan teknologi atau mencari pelabur dan juga berhubung dengan pelabur lain.

Tahun ini, acara itu bertemakan ‘Mobiliti Bersih Meningkat,’ menunjukkan kemunculan mobiliti mesra alam yang berpusat pada elektrifikasi. Diketahui bahawa terdapat perbincangan peringkat tinggi dengan penceramah, termasuk wakil pelaburan tempatan dari syarikat semikonduktor seperti Qualcomm, Intel, dan AMD, dan CEO syarikat AI.

Mitchell Yun, ketua MVSV yang menganjurkan acara itu, menyatakan, “Lebih banyak permulaan daripada tahun lalu mencari kerjasama melalui pelaburan Hyundai Mobis,” dan “Kami akan memberi tumpuan kepada membezakan yang berharga dengan memahami tren pasaran dan pergerakan teknologi Lembah Silikon.”

Sejak menubuhkan pangkalannya di Lembah Silikon pada 2018 dengan MVSV, Hyundai Mobis secara berterusan memperluas penemuannya dan melabur dalam permulaan tempatan. Kerjasama dengan permulaan ini telah membawa kepada hasil yang nyata, seperti mencapai pesanan yang ketara berdasarkan teknologi baru.

Hyundai Mobis juga memperluas pelaburan dan kerjasamanya dengan perusahaan global yang menjanjikan dalam elektrifikasi. Niatnya adalah untuk berganding bahu secara proaktif dengan syarikat berpotensi global untuk menjamin teknologi terobosan, memastikan kelebihan yang unggul dalam sektor kenderaan elektrik. Hyundai Mobis telah komited kepada pembangunan teknologi bebas, menjamin kelebihan daya saing dalam komponen kenderaan elektrik penting di hadapan pembekal bahagian lain. Baru-baru ini, ia telah membuktikan daya saing globalnya dengan memperoleh pesanan sistem bateri yang luas (BSA) dari Volkswagen.

Hyundai Mobis mengadakan 'Hari Mobiliti Mobis' kedua di Lembah Silikon, Amerika Syarikat. Di acara ini, di mana Hyundai Mobis berkongsi visi mobiliti masa depan dan rancangan pelaburannya, lebih 200 peserta, termasuk wakil permulaan, pelabur, dan pakar industri, menyertai, meraih pujian yang besar.

Mengenai Hyundai Mobis

Hyundai Mobis adalah pembekal automotif global no. 6, beribu pejabat di Seoul, Korea. Hyundai Mobis mempunyai kepakaran yang luar biasa dalam sensor, gabungan sensor dalam ECU dan pembangunan perisian untuk kawalan keselamatan. Produk syarikat itu juga termasuk pelbagai komponen untuk elektrifikasi, brek, sasis dan suspensi, stereng, beg udara, pencahayaan, dan elektronik automotif. Hyundai Mobis mengendalikan ibu pejabat R&D-nya di Korea, dengan empat pusat teknologi di Amerika Syarikat, Jerman, China dan India. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web di https://www.mobis.co.kr/.

Media Contact
Jihyun Han: jihyun.han@mobis.co.kr
Myong Sun Song: sms@mobis.co.kr

Hyundai Mobis CI

Foto – https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/7c2378df-hyundai_mobis_held_2nd__mobis_mobility_day__silicon_valley_usa.jpg
Logo – https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/7c2378df-hyundaimobis_ci_logo.jpg