Mining 43 Depositphotos 34693075 L @vitocork FUCHS opens new, state-of-the-art plant in Ba Ria-Vung Tau, Vietnam

MANNHEIM, Jerman, 15 Sept. 2023 — Kumpulan FUCHS, yang beroperasi secara global dalam industri pelincir, membuka kilang baru di Ba Ria-Vung Tau, Vietnam. Pelaburan sebanyak EUR sembilan juta dalam kilang berteknologi tinggi ini akan membolehkan FUCHS Vietnam memenuhi permintaan pelincir yang semakin meningkat di rantau ini. Selain itu, julat produk FUCHS di Vietnam akan diperluas dan dipelbagaikan untuk memenuhi potensi pertumbuhan pasaran Vietnam yang kukuh. Majlis perasmian rasmi diadakan pada 14 September 2023.

  • Gambar boleh didapati di AP (https://apmultimedianewsroom.com/multimedia-newsroom/partners/news-aktuell) –

Kilang baru meliputi kawasan seluas 20,000 m2. Kilang moden ini terdiri daripada pejabat, makmal, pengeluaran dan penuangan, tangki simpanan dan gudang. Pada masa ini, kilang mempunyai kapasiti 20,000 tan setahun, yang boleh diperluaskan dalam fasa pembinaan kedua. Portfolio pengeluaran berprestasi tinggi termasuk minyak automotif, minyak perindustrian, bendalir kerja logam dan produk untuk industri perlombongan. Pengeluaran akan bermula pada suku keempat 2023.

FUCHS telah aktif di Vietnam dengan pejabat jualan sejak 2013. Pada 2021, Kumpulan FUCHS memperoleh 70% perniagaan pelincir STD & S Co., Ltd., pengedar pelincir khusus yang berpangkalan di Vietnam. Perniagaan ini disepadukan ke dalam anak syarikat FUCHS LUBRICANTS VIETNAM COMPANY LTD. di mana pemilik STD & S Co., Ltd. memegang 30% saham. Menjelang akhir 2023, FUCHS LUBRICANTS VIETNAM akan meningkatkan tenaga kerjanya kepada 35 orang pekerja. Pada tahun kewangan 2022 syarikat mencapai jualan dalam lingkungan berjuta-juta digit tunggal.

FUCHS SE

Perhubungan Awam
E-mel: tina.vogel@fuchs.com
+49 (0)621 – 3802-0

Mengenai FUCHS

Ditubuhkan pada 1931 sebagai perniagaan keluarga di Mannheim, FUCHS kini merupakan pembekal penyelesaian pelincir inovatif terbesar di dunia yang merangkumi hampir setiap industri dan aplikasi. Hari ini, 6,000 pekerja syarikat di lebih 50 negara masih berkongsi matlamat yang sama: untuk mengekalkan dunia bergerak secara mampan dan cekap.