• SYKY melancarkan platform fesyennya semasa Minggu Fesyen London, mempamerkan fesyen fizikal dan digital.
 • Platform fesyen mewah ini menawarkan pereka digital global keupayaan untuk mempamerkan karya mereka, bermula dengan Kolektif SYKY, dan membolehkan pengguna menerokai, mengkurasi, berniaga dan berkongsi koleksi fesyen kegemaran mereka.
 • Platform SYKY akan menampilkan kedua-dua koleksi fesyen digital dan fizikal terpilih untuk pembelian.
 • Yang pertama dalam industri, SYKY menggabungkan teknologi, fesyen, dan identiti dengan memberi kuasa kepada pencipta dan kolektor untuk mengkurasi Koleksi digital peribadi, mengilhamkan visi baharu untuk pengekspresian diri.
 • Jatuh eksklusif Kolektif SYKY akan tersedia untuk pembelian di SYKY.com. Bermula 15 September, pereka mewah digital terkemuka Fanrui Sun akan melancarkan koleksi kapsul pertamanya di bawah labelnya Sunw, yang akan merangkumi kedua-dua fizikal dan digital.

LONDON, 14 Sept. 2023 — Hari ini, SYKY mengumumkan platform fesyen mewah inovatifnya, menetapkan standard baharu untuk runcit, membentangkan visi segar untuk identiti digital, dan menyorot bakat pereka mewah global yang muncul. Dilancarkan secara rasmi esok, SYKY menjemput pengguna untuk menerokai fesyen digital melalui gabungan platform teknologi canggih, estetika mewah, dan penyesuaian peribadi yang secara unik memposisikannya untuk membayangkan semula pengalaman fesyen digital.

Pelancaran Platform SYKY

Untuk meraikan pelancaran Platform SYKY, SYKY telah bersekutu dengan British Fashion Council untuk menganjurkan acara malam khas pada Jumaat, 15 September. Sebagai acara kalendar rasmi semasa Minggu Fesyen London tahun ini, perhimpunan berprofil tinggi itu akan mempamerkan fesyen digital sebagai tonggak penting industri fesyen mewah, selanjutnya membuktikan bahawa masa depan fesyen adalah fizikal dan digital.

“Pengguna sudah hidup di dunia fizikal dan digital, dan platform SYKY adalah kesaksian fakta serta seruan tindakan bagi seluruh industri fesyen,” kata Alice Delahunt, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif SYKY. “Kami memberi tumpuan kepada membina dunia dengan realiti gabungan, dibina di rantaian, yang memberi pengguna cara baru untuk mengekspresikan diri mereka melalui fesyen sambil menyokong bakat global yang kami percaya akan memimpin rumah fesyen mewah masa depan. Ini adalah langkah pertama SYKY ke masa depan itu, dan kami berharap bukan sahaja mengikuti dunia tetapi memimpin jalan.”

Ciri-ciri Utama Platform SYKY:

 • Jatuh Mewah Eksklusif: Pereka digital global, termasuk Kolektif SYKY dan rumah fesyen mapan, akan mempamerkan jatuh mewah mereka, dari pakaian digital sahaja, kasut, dan aksesori hingga satu-satunya fizikal dan fesyen mewah AR.
 • Koleksi Peribadi: Pengguna, pereka, dan jenama boleh membuat Koleksi SYKY mereka sendiri, yang merupakan paparan kurasi yang terdiri daripada kolektibel digital individu mereka. Dengan mengkurasi Koleksi mereka sendiri —melalui dompet kripto mereka— pengguna dapat mengekspresikan identiti unik dan sudut pandang mereka tentang fesyen digital, sementara jenama dapat memperluas naratif dan menarik khalayak sama sekali baru.
 • Boleh ditemui: Platform SYKY menggalakkan komuniti pereka fesyen mewah global, rumah fesyen mapan, dan peminat rekaan yang dinamik melalui pelbagai saluran yang membolehkan mereka berhubung, berkongsi idea, menjalin perkongsian, dan saling mengilhamkan.
 • Pasaran Sekunder: Pemegang jatuh rantaian paling dihormati industri fesyen boleh membeli, menjual dan berniaga aset digital mereka di platform SYKY. Yang pertama dalam industri, pasaran sekunder ini mewujudkan persimpangan bagi fesyen digital dalam pelbagai bentuknya dan membolehkan kolektor menemui semula potongan yang sangat dikehendaki.

Platform SYKY menawarkan pelbagai barangan fesyen, bermula dengan rekaan Kolektif SYKY 2023. Para pereka global ini, yang bekerja dalam medium digital dan fizikal, menjalani proses pengeraman yang memposisikan mereka untuk menjadi rumah fesyen mewah terkemuka masa depan. Kolektif SYKY 2023 dijadualkan untuk melancarkan jatuh eksklusif di SYKY.com untuk mengiringi pelancaran platform, bermula dengan dua pereka global Kolektif:

 • Sunw: Sunw adalah label dari pereka Cina Fanrui Sun yang berpangkalan di London. Sunw adalah yang pertama dilancarkan di SYKY.com pada 15 September. Sunw diilhamkan oleh estetika ultramodern dan mendorong sempadan tekstil dan fabrik dalam persekitaran ruang yang mencabar konvensyen tubuh dan identiti gender, menempa ‘ekologi’ simbiotik baru yang menghubungkan alam semula jadi, kemanusiaan dan bukan manusia. Koleksi Sunw menampilkan dua komponen:
  • Dua item fesyen digital berbeza dengan peruntukan 20 setiap satu
  • Beg tangan digital dan fizikal 1:1 kustom
 • GLITCHOFMIND: Seorang artis visual dan jurugambar dari Republik Dominican yang berpangkalan di Belanda – GLITCHOFMIND berinovasi dengan menggabungkan reka bentuk 3D dengan pahatan VR dan tekstur AI-dijana untuk mencipta fesyen editorial digital yang diilhamkan oleh pengalamannya sebagai orang kulit hitam-queer Latin Amerika. Karyanya telah dipamerkan di Art Basel Miami, Montreal, Amsterdam, Paris, Seoul, China, Rome dan banyak lagi. Dia akan melancarkan koleksinya pada Oktober 2023.

“Kami tidak dapat lebih teruja untuk melancarkan platform SYKY bersama Sunw,” kata Delahunt. “Fanrui Sun sudah diakui sebagai salah satu bakat terkemuka dalam ruang digital, dan kami merasa terhormat dapat membawa karyanya kepada audiens baru dengan koleksi kapsul pertamanya di bawah namanya sendiri. Saya terutamanya teruja dengan sebuah beg tangan yang direkanya— kolektibel cetak 3D, resin-dan-elektroplated dengan kembar digital—yang dengan sempurna menggabungkan pemahamannya yang lancar tentang dunia hibrid kita. Kami menjangkakan beg ini akan menetapkan preseden untuk menjembatani fesyen fizikal dan digital.”

Untuk mempelajari lebih lanjut tentang SYKY dan untuk membuat profil, sila kunjungi kami di syky.com.

Mengenai SYKY: SYKY adalah platform fesyen mewah yang membina masa depan fesyen. Pada Januari 2023, SYKY menutup Pusingan Pendanaan Seri A sebanyak $10.5M, diketuai oleh Seven Seven Six. Tidak lama selepas itu, SYKY melancarkan koleksi Keystone, pas keahlian untuk peminat fesyen, pemimpin dan kolektor yang bertujuan untuk membentuk masa depan fesyen dalam dunia digital, fizikal dan diperkukuh. SYKY memperkenalkan pereka digital semasa NYFW23, dan sejak itu telah bersekutu dengan jenama fesyen mapan terkemuka untuk menjembatani jurang antara dunia fesyen mewah, reka bentuk digital dan Web3. Bulan lalu, SYKY dipilih di antara ratusan calon sebagai salah satu “Perintis Teknologi” Forum Ekonomi Dunia untuk 2023.