Pitches untuk Menunjukkan Penyelesaian Inovatif yang Bertujuan untuk Mengatasi Cabaran Utama dalam Membina Masa Depan Tenaga Terkarbon Rendah

OAKLAND, Calif., 8 Sept. 2023 – Pacific Gas and Electric Company (PG&E) hari ini mengumumkan 54 organisasi yang dijemput untuk menyertai Pitch Fest Inovasi pertamanya, 12-14 September di San Ramon, Calif.

Pitch Fest adalah langkah seterusnya dalam inisiatif penyelidikan, pembangunan (R&D) dan inovasi PG&E yang baru, yang memberi tumpuan kepada menjembatani jurang antara sistem tenaga hari ini dan masa depan California yang terelektrik dan terkarbon rendah.

Inisiatif baru ini berpaksikan Laporan Strategi R&D PG&E (dikeluarkan pada bulan Jun), yang merinci hampir 70 cabaran dan peluang untuk R&D di sekitar enam tema utama. Berikutan laporan itu, PG&E menganjurkan Innovation Summit pertamanya pada bulan Julai, di mana hampir 3,000 orang dari industri swasta, akademik, agensi kerajaan dan startup berhimpun secara fizikal dan dalam talian untuk melibatkan dan bekerjasama dengan pemimpin PG&E dan pakar bidang tentang keadaan semasa dan keperluan masa depan sistem tenaga PG&E.

“Kami perlu membuat pelaburan paling bijak, dengan cara yang betul, pada kos yang paling rendah untuk pelanggan. Untuk berbuat demikian, kami memerlukan penyelesaian dan idea dari semua sumber dan pemain – dekat dan jauh, kecil dan besar – dan kami memerlukan pemikiran terobosan, kerjasama, dan pelaksanaan yang cepat,” kata Jason Glickman, Naib Presiden Eksekutif, Kejuruteraan, Perancangan dan Strategi, PG&E. “Kami memerlukan yang terbaik dan tercerdik untuk menyertai PG&E dalam perjalanan inovasi ini demi melayani manusia, planet kita dan kemakmuran California. Kami sangat berterima kasih kepada semua yang menghadiri Innovation Summit kami pada bulan Julai dan mengemukakan permohonan untuk menyertai Pitch Fest. Kami merendah diri dan sangat menghargai masa dan penjagaan yang sudah diberikan untuk membantu kami menyelesaikan sebahagian daripada cabaran terbesar kami. Kami baru sahaja bermula, dan saya tidak sabar untuk melihat apa yang akan kita capai bersama-sama.”

PG&E menerima dan menilai lebih daripada 600 permohonan untuk menyertai Pitch Fest, dan 54 organisasi berikut akhirnya dijemput untuk menyertai berikutan proses penghakiman dan pertimbangan permohonan PG&E. Dengan had pada bilangan pembentangan yang dapat ditampung semasa acara itu, banyak permohonan tambahan masih dipertimbangkan oleh PG&E di luar yang dipilih untuk membentangkan.

Strategi dan keperluan PG&E serta teknologi dan penyelesaian yang tersedia terus berkembang dari semasa ke semasa, dan akan ada saluran tambahan untuk bekerjasama dengan PG&E di luar Pitch Fest.

Semasa Pitch Fest, setiap organisasi akan mempunyai 15 minit untuk membentangkan penyelesaian masing-masing kepada pembuat keputusan PG&E. Pembentangan yang berjaya berpotensi untuk membawa kepada pelbagai penglibatan susulan dengan PG&E, termasuk tetapi tidak terhad kepada peluang perkongsian dan geran langsung.

Organisasi yang menyertai Pitch Fest termasuk:

Pembentangan tentang inovasi Gas daripada:

Onboard Dynamics
C-FER Technologies
Sapphire Technologies
Project Canary
MMT
Barr Geospatial Solutions
RodRadar
TrelliSense
ZeroCO2Energy

Pembentangan tentang inovasi Undergrounding daripada:

CivilGrid
GE Vernova
CivRobotics
Melni Innovations
Parsons
SAM
ABB
The Okonite Company
Biosirius

Pembentangan tentang inovasi Kenderaan Elektrik daripada:

Eaton
Connect California
itselectric
Nuvve
Gridtractor
The EV Button
Lumin
ev.energy
Valmont Industries
WeaveGrid
New Sun Road

Pembentangan tentang inovasi Perancangan Grid Bersepadu daripada:

Ubicquia
ACTUAL
Palantir Technologies
Camlin Energy
Infravision
Siemens Energy
GE Vernova
Royal Power Energy

Pembentangan tentang inovasi Kebakaran Liar daripada:

Treeswift
Sentient Energy
eSmart Systems
Ubicquia
Future Grid
N5 Sensors
Delphire
The Davey Tree Expert Company
GRID20/20

Pembentangan tentang inovasi Pengurusan Bekalan dan Beban daripada:

EnerVenue
Ubicquia
Piclo
Flex Power Control
Vellex Computing
Moxion
Upstart Power
Grid-Science
Kraken
Gridspertise
Mainspring Energy

Jemputan ke Pitch Fest tidak menunjukkan sebarang pemilihan komersial.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang inisiatif inovasi PG&E, untuk membaca Laporan Strategi R&D PG&E, atau untuk menghubungi PG&E dan terlibat, lawati www.pge.com/innovation.

Mengenai PG&EPacific Gas and Electric Company, anak syarikat PG&E Corporation (NYSE:PCG), adalah gabungan utiliti gas asli dan elektrik yang melayani lebih daripada 16 juta orang merentasi 70,000 batu persegi di Utara dan California Tengah. Untuk maklumat lanjut, lawati pge.com dan pge.com/news.

SUMBER Pacific Gas and Electric Company